Peste 500 de societăți comericale au fost verificate de către polițiștii suceveni dacă respectă regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului

În perioada 5 – 10 aprilie 2021, polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2. Cu această ocazie au fost verificate 512 societăți comerciale şi 108 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 455 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020  în valoare totală de 100.970 de lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 5.203 persoane.

Cu ocazia controalelor în trafic, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.   

Șoferii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Co

Au fost efectuate verificări, de asemenea și în zona hypermarket-urilor și în zonele aglomerate.

De asemenea, au fost instruiți cu privire respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului toți administratorii de unități economice, restaurante, pensiuni și unități turistice.

Reamintim că evenimentele private sunt interzise.

Deși marea majoritate a cetățenilor au înțeles necesitatea respectării normelor legale pentru a putea trece cât mai repede peste situația pandemică s-au înregistrat și sutuații în care lipsa de responsabilitate a trebuit sancționată de către polițiști.

La data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 22.30 polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au obținut informații cu privire la faptul că pe aleea Jupiter în zona garajelor sunt mai multe persoane care nu respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19.

La fața locului s-au deplasat mai multe patrule din cadrul Biroului Ordine Publică care au găsit la unul din garaje, în interior, șase persoane care au organizat o petrecere privată, deranjând liniștea publică prin muzica și nerespectând Legea 55/2020.

Persoanele respective au fost legitimate și au relatat faptul că locuiesc. Toate cele șase persoane au fost sancționate contravențional/

Având în vedere restricţiile în vigoare privind prevenirea şi combaterea pandemiei COVID-19 celor șase persoane li s-a pus în vedere pe viitor să respecte normele legale, acestea s-au conformat, au cooperat, după care au plecat spre domiciliu.

La data de 9 aprilie 2021, la ora 12.20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că în fața unui laborator de analize medicale este un grup de persoane care nu poartă mască de protecție.

Patrulele deplasate la fața locului au depistat un grup de cinci bărbați, iar trei dintre aceștia nu purtau mască de protecție obligatorie.

Cei trei bărbați de 23, 26 și 37 de ani au fost sancționați. Acestora li s-a pus în vedere ca pe viitor să respecte normele legale.

„Recomandăm cetățenilor dar și agenților economici să respecte legislația în vigoare, să poarte masca sanitară și să păstreze regulile de distanțare socială”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

Adauga comentariu