Peste 500 de suporteri ucraineni au fost întâmpinați de polițiști la graniță. Aceștia au primit sfaturi și pliante imediat ce au ajuns în România

România găzduiește trei meciuri din faza grupelor și o optime de finală în cadrul Campionatului European de fotbal. Două dintre meciuri sunt jucate de către naționala de fotbal a Ucrainei, fapt pentru care în zilele de 16 – 17 iunie 2021 și 20 – 21 iunie 2021 numeroși suporteri ucraineni sunt prezenți în punctul de trecere a frontierei de la Siret pentru participarea la eveniment.

Fanii ucraineni au fost primiți la punctul de trecere a graniței Siret cu obișnuitele controale, dar și cu pliante și sfaturi pentru a avea o ședere cât mai plăcută în țara noastră pe perioada partidelor de la turneul final.

În cursul zilei de 16 iunie 2021, dar și în această dimineață, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității – IPJ Suceava, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică și din cadrul Serviciului Rutier au acționat în system integrat cu forțele de jandarmi din cadrul IJJ Suceava și polițioștii de frontieră din cadrul SPTF Siret pentru a prezenta suporterilor elemente legislative specific statului român dar și recomandări pentru siguranța personal și patrimonială.

„Fanilor li s-a transmis să respecte regulile de conduită astfel încat să nu devină victime ale unor infracțiuni. Au fost înmânate suporterilor materiale preventive concepute în limbi de circulație internațională și le-am urat vecinilor noștri ....mult succes!

Suporterii au fost sfătuți să depoziteze banii și valorile în seiful hotelului și să ia asupra lor numai sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăți curente.

Bagajele trebuie supravegheate în permanentă, mai ales în locurile aglomerate sau în mijloacele de transport în comun.

Suporterii au fost sfătuiți să evitate taxiurile fără însemnele firmei sau care nu au aparat de taxat. Prețul pe km trebuie să fie afișat pe caroseria mașinii, la vedere.

Garanția unui schimb valutar corect și lipsit de riscuri este asigurată numai de casele de schimb valutar autorizate și de bănci. Evitați casele de schimb ale căror ghișee nu se afla în loc deschis.

Fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute; printre amabili și binevoitori puteți întâlni, adesea și escroci. În România prostituția este ilegală. Prostituatele vă pot transforma ușor în victima unei tâlhării sau a unei înșelăciuni.

Nu sunt permise deținerea substanțelor stupefiante, chiar și pentru uzul personal și nici portul armelor. Armele de vânătoare sau sportive trebuie înscrise în pașaport.

Pentru obținerea unor informații apelați oricând la politiștii întâlniti pe stradă. Solicitați ca orice problemă pe care o aveți cu un polițist să o rezolvați numai la secția de poliție.

Dacă sunteți victima unei infracțiuni apelați numai la poliție! Rețineți cât mai multe detalii despre persoanele și locurile pe care le-ați cunoscut, veți ușura descoperirea celor care v-au păgubit și vă puteți recupera astfel paguba.

Vă reamintim, în cadrul Campionatului European de Fotbal, România găzduiște partidele Austria – Macedonia de Nord, Ucraina – Macedonia de Nord și Ucraina – Austria, din grupa C a competiției”, a transmis IPJ Suceava.

Adauga comentariu