Peste 70 de polițiști au participat la o razie pe raza municipiului Suceava desfășurată ieri. Cu această ocazie au fost aplicate amenzi în valoare totală de circa 65.500 de lei

Ieri, 31 martie 2022 Poliția Municipiului Suceava a organizat o razie în sistem integrat, fiind angrenate toate structurile din cadrul subunității.

„S-a acționat pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și siguranței cetățeanului, pentru combaterea faptelor cu violență, a infracțiunilor de furt și tâlhărie, descoperirea autorilor și tragerea la răspundere penală pentru faptele săvârșite, a prevenirii faptelor penale și contravenționale. Dispozitivul de ordine publică constituit în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava a avut ca principal scop asigurarea ordinii și liniștii publice în zona parcurilor, spațiilor de joacă pentru copii, teraselor, magazinelor cu program non stop, sălilor de jocuri de noroc, precum și pe linia prevenirii faptelor cu violență comise în proximitatea acestora și implicit generarea unui sentiment de siguranță în segmentul stradal.

Totodată, s-a avut în vedere prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale la regimul rutier și creșterea gradului de siguranță rutieră. De asemenea, în cadrul acțiunii s-a documentat activitatea infracțională în mai multe cauze de furt, fiind dispuse și măsuri de reținere a persoanelor bănuite de comiterea faptelor și alte măsuri procesuale”, a transmis IPJ Suceava.

La razie au participat 76 de polițiști, opt jandarmi și doi câini specializați de intervenție.

În cadrul raziei au fost verificate 333 de autoturisme și au fost testați cu aparatul etilotest 97 de conducători auto.

Au fost aplicate 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 65.540 lei, cele mai multe la regimul rutier dar și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. 

Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase 29 de certificate de înmatriculare

De asemenea, în cadrul raziei au fost verificate 87 de obiective (baruri, localuri, parcuri, săli de jocuri), fiind legitimate 593 de persoane.  

„Organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției de Poliție Burdujeni au administrat probatoriul în cinci cauze penale, în care se efectuează cercetări pentru comiterea a patru infracţiunii de „furt”, fapte prevăzute de art. 228, alin.1 din Cod Penal și a unei infracțiuni de „furt calificat”, faptă prevăzută de art. 228, alin.1, rap la art. 229 alin 1 lit. e din Cod Penal, toate cu aplic. art. 38, alin 1din Cod Penal, fiind dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, față de un bărbat de 28 de ani din municipiul Suceava”, a mai transmis IPJ Suceava.

 

 

Adauga comentariu