Plimbarea cu elicopterul a senatorului PSD Virginel Iordache a costat peste 4.000 de euro

Transportul senatorului PSD, Virginel Iordache, de la Spitalul Județean Suceava la  Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, a costat puțin peste 4.400 de euro.

„Costul estimativ al unei ore de zbor cu elicopterul echipat medical este de 1.100 de euro. Durata zborului pentru transfer pe traseul Iaşi-Suceava-Bucureşti-Iaşi a fost de 4 ore şi 18 minute. Echipajul medical a fost alcătuit dintr-un medic şi un asistent”, a răspuns Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), condus de secretarul de stat Raed Arafat, pentru Mediafax.

Conform Mediafax, întreaga responsabilitate pentru justificarea transferului aerian a căzut pe medicul care a făcut solicitarea.

„După aceasta, medicul din dispecerat stabileşte daca un caz poate fi transferat pe cale aeriană, după informarea prealabilă a medicului şef UPU-SMURD, iar întreg dosarul cazului este transmis către Punctul de Operare Aeromedicală care poate efectua misiunea”, a spus Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Senatorul a fost transportat de la Suceava la București pentru că acuza dureri de cap, vărsături și diaree.

 

Adauga comentariu