Podul de la Milișăuți ar putea fi redeschis până de Crăciun

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis că podul de la Milișăuți ar putea fi redeschis spre a fi circulat în maximum două săptămâni de zile. Dacă „minunea” se va întâmpla, ar fi un exemplu că un pod distrus de ploile torențiale poate fi reparat într-un timp relativ scurt.

„Chiar și prin condiții meteorologice vitrege, continuă lucrările la podul de la Milișăuți. Se fac lucrări la deschiderea 6 unde s-a finalizat turnarea șapei de beton și urmează montarea hidroizolației iar la deschiderea 7 urmează turnarea șapei de beton. În prezent se mai lucrează și la trotuarele ambelor deschideri. Dacă condițiile meteorologice vor fi favorabile, se va așterne covorul asfaltic se vor finaliza lucrările în aproximativ 2 săptămâni”, au arătat cei de la CNAIR.

În urma ploilor abundente și a creșterii nivelului apelor râului Suceava de la sfârșitul lunii iunie, unul dintre pilonii podului de la Milișăuți a fost afectat, în carosabil au apărut fisuri, astfel că  traficul pe DN2H a fost întrerupt, circulația fiind dirijată pe rute alternative.

Pentru podul de la Milișăuți, de pe DN 2H, imediat după producerea avariei a fost întocmită documentația de constatare a acesteia și înaintată către DRDP Iași, care a realizat demersurile pentru execuția lucrărilor în regim de urgență.

Între timp, peste râul Suceava au fost amenajate două poduri provizorii.

Podul de la Milișăuți poate fi un exemplu pentru autoritățile sucevene, precum și cele botoșănene, care se chinuie de mai mult de 20 de ani de zile să termine podul de la Talpa, care este de dimensiuni considerabil egale cu cel de pe DN 2H.

Adauga comentariu