Poliția și Garda Forestieră au stat o săptămână pe capul unui exploator forestier din Vatra Moldoviței, pasionat de afaceri necurate cu lemne. Acesta fost amendat cu 9.000 de lei și s-a ales cu dosar penal pentru 12 avize fictive

În perioada 30 martie - 5 aprilie 2022, un punct de lucru al SC Teomar Building SRL, din satul Prisaca Dornei, comuna Vama, a fost luat la puricat de către polițiștii din cadrul IPJ Suceava și specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Angajații Gărzii Forestiere au verificat stocurile scriptice, cele faptice și operațiunile din depozitul de material lemnos. Cu această ocazie au fost aplicate patru amenzi în valoare totală de 9.000 de lei și a fost confiscată cantitatea de 3,8 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 2.800 de lei. 

Din verificările făcute a mai reieșit și faptul că la data de 2 martie 2022, într-un interval de cinci minute, ar fi fost efectuate două transporturi de material lemnos fără documente de proveniență, în care există suspiciunea că SC Teomar Building SRL ar fi implicată în efectuarea celor două transporturi. Acestea s-au desfășurat pe raza comunei Moldovița.

În ziua următoare, respectiv la data de 3 martie 2022, ar mai fi avut loc încă două transporturi similare celor din ziua precedentă, fiind suspectată aceeași firmă pentru efectuarea acestora.

 

În plus, din verificările oamenilor legii a fost constatat faptul că la data de 30 martie 2022, SC Teomar Builging SRL a emis 12 avize electronice de însoțire a materialului lemnos în mod fictiv. Această acțiune ar fi avut scopul de a-i crea proveniență legală pentru materialul lemnos deținut în depozit, pentru care nu avea documente justificative.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport” și „falsul informatic”.

Același exploator forestier din Vatra Moldoviței a fost prins făcând transporturi multiple în baza aceluiași aviz de însoțire. Atunci i-a fost confiscată cantitatea de circa 20 de metri cubi de lemn.

SC Teomar Building SRL din satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, are ca obiect de activitate „exploatarea forestiera” și este admnistrată de către Ștefan Aurel Aneci.


Adauga comentariu