Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava au fost de acord să claseze cauza în care o angajată a Spitalului Județean Suceava a spurcat, amenințat și agresat fizic un tânăr pentru un loc de parcare: „Tu crezi că Poliția e făcută pentru tine?”

După aproape nouă luni de la momentul în care un tânăr a fost înjurat, amenințat și agresat fizic de către o femeie scăpată de sub control, victima a primit un răspuns de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Prin răspunsul menționat, partea vătămată este informată cu privire la faptul că agentul șef adjunct de poliție Marius Dumitru Fercalo, de la Biroul de Ordine Publică - Compartimentul Proximitate, a propus clasarea cauzei, iar prim procurorul adjunct Adriana Niculina Iacob a admis propunerea. Numărul dosarului este 4858/P/2021.

Cu alte cuvinte, femeia, care a făcut un scandal monstru pentru un loc de parcare (din șapte locuri de parcare, doar două fiind ocupate), a scăpat fără nicio mustrare. Așadar, se pare că autoritățile sunt de acord cu un astfel de comportament, și chiar și cu agresiunile fizice, dacă nu există martori, au loc într-o zonă neiluminată și nu lasă semne. Despre deranjarea liniștii și ordini publice nici nu se pune problema, evenimentul a avut loc la granița dintre municipiul Suceava și comuna Șcheia, adică într-un loc în care orice vietate, cu două sau patru picioare, poate face oricâtă gălăgie vrea și poate fără a fi deranjată.

În filmare, Nicoleta Monica Grecu, asistent de laborator în cadrul Spitalului Județean Suceava (la data desfășurării evenimentului), îi spune tânărului, după ce l-a înjurat, i-a înjurat mama și l-a agresat fizic: „Mă c*c în Poliția ta și în tot! (...) Tu crezi că Poliția e făcută pentru tine, măi măgarule?”. Se pare că femeia nu a vorbit prostii atunci. Aceasta avea o presimțire că Poliția va favoriza într-un fel sau altul agresorul, iar victima va primi un răspuns formulat oficial, dar prin care i se va transmite:„Nu putem face mai mult, poate data viitoare”. 

Înainte de a-l agresa fizic pe tânăr, femeia l-a avertizat pe acesta că îl va lovi: „Am să își f*t eu ție două peste cap, javră ordinară care ești. Poliția lu' mă-ta și a lu' tac-tu”. Spre dezamăgirea acesteia, a apucat să aplice doar o lovitură. Deci, femeia a rămas restantă cu o lovitură. Având în vedere decizia Poliției Municipale Suceava și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, agresoara poate înțelege că îl poate lovit încă o dată pe tânăr, pentru că nu va păți nimic atâta timp cât actul se consumă într-un loc lipsit de lumină și fără a exista martori. 

Lunile trecute, Ziar de Suceava a arătat cum un bărbat și o femeie au primit amenzi penale de 4.500 de lei, respectiv 6.000 de lei, pentru un eveniment asemănător. Atunci, bărbatul nu a avut atâta răbdare precum tânărul din evenimentul sus-menționat și i-a aplicat femeii mai multe lovituri. Probabil că, dacă și situația din cazul de mai sus degenera în același mod, organele de cercetare ar fi fost mai „încântate” de eveniment.

Adauga comentariu