Polițista din Centrul Vechi agresată sexual de către şeful ei a cerut să fie transferată la Suceava

Conducerea secţiei de Poliţie din Centrul Vechi al Capitalei se află în plin scandal, după ce Lăcrămioara Reuţ, o tânără agentă absolventă a Şcolii de Poliţie din Câmpina acuză că a fost agresată luni de zile de şeful al Biroului de ordine publică​.

Comisarul-şef Gheorghe Ionaşcu, şef al Biroului de ordine publică din cadrul secţiei de poliţie din Cetrul Vechi, s-a ales cu o plângere penală dupa ce o angajată, proaspătă absolventă a Şcolii de Poliţie din Câmpina, l-a acuzat că a agresat-o sexual.

Lăcrămioara Reuţ susţine că în perioada verii, a fost ameninţată că nu va mai primi atribuţii de serviciu daca nu îi va accepta avansurile. Pentru că îl tot refuza, poliţista nu primea libere şi i se spunea că va patrula mereu pe jos, fără maşină.

Tânăra a depus o cerere de transfer şi, din septembrie, s-a mutat în Suceava. De asemenea, fata a înaintat plângeri împotriva lui Ionaşcu la parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 3, la Poliţia Capitalei, dar şi la sindicatul poliţiştilor. 

În urma informaţiilor apărute în presă, Poliţia Capitalei a dat informaţii legate de plângerea depusă de poliţistă.

Redăm mai jos, integral, comunicatul DGPMB:

"Referitor la o plângere formulată de către o polițistă cu privire la comportamentul unui polițist cu funcție de comandă, facem următoarele precizări:

În data de 19 septembrie a.c., un agent de poliție (femeie) a prezentat un raport, în care sesiza că un ofițer șef de birou ar fi avut  față de ea un comportament și un limbaj indecent.

În aceeași zi, conducerea Poliției Capitalei a dispus verificări prin structura centrală de control intern. Au fost audiate mai multe persoane, urmând ca această procedură sa se indeplinească și cu polițistul reclamat, care în această perioadă nu s-a aflat în țară.

La finalizarea audierilor și verificărilor urmează a se propune măsuri legale. Reiterăm că Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București nu tolerează nicio abatere de la codul deontologic și de la legile în vigoare".

Sursa material + foto: www.observatorul.tv

Comentarii

Toma Ardelean

16.07.2021 11:21

Curvari din poliție indiferent de grad...se acoperă unul pe altul,

Adauga comentariu