Polițiști atacați cu pietre după ce au oprit în trafic o mașină avariată

În noaptea de 11 spre 12 octombrie 2020, în jurul orei 01.45, un echipaj de poliție patrula în satul Slobozia – Sucevei, comuna Grănicești, ocazie cu care în apropierea magazinului I.F.Onofrei Gheorghe au observat că din direcția Gara CFR Milișăuți spre magazin, circulă un autoturism marca Audi 4 cu numere de înmatriculare de Marea Britanie fără a avea montate atât bara de protecție față, cât și plăcuța de înmatriculare.

Polițiștii au făcut semn regulamentar de oprire, iar conducătorul mașinii a oprit în dreptul locuinței unui locanic, a coborât din aceasta, a fugit în curtea acestui imobil, timp în care a blocat vehiculul.

În timp ce făceau verificări cu privire la identificarea șoferului, la un moment dat din casă a ieșit fiul proprietarului, care a declarat că nu știe a cui este autoturismul din fața porții locuinței sale și nu a văzut persoana care a intrat în curtea sa.

La un moment dat, dinspre magazinul lui Gheorghe Onofrei, a apărut un grup de tineri care a început să strige înspre polițiști, să adreseze cuvinte și expresii jignitoare.

În momentul în care agenții de poliție au ajuns la poarta lui Gheorghe Onofrei, fiul acestuia, Bogdan – George Onofrei (21 de ani), localnic, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a început să devină agresiv verbal față de polițiști, amenințându-i cu acte de violență, a proferat injurii fiecăruia dintre aceștia și că de ce au oprit autoturismul respectiv și au efectuat verificări privind identitatea șoferului.

Întrucât acesta nu s-a liniștit, agenții de poliție l-au somat să înceteze scandalul însă acesta a luat din curte o piatră pe care a aruncat-o înspre polițiști.

Aceștia au reușit să se ferească, însă piatra aruncată a lovit geamul autospecialei, fisurând parbrizul în partea dreaptă.

În urma acestui incident, șeful de post de la Postul de Poliție comunal Mușenița a folosit armamentul din dotare, executând două focuri de avertisment în plan vertical.

Ulterior, Bogdan George Onofrei a fost imobilizat. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Astăzi, el urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării măsurii controlului judiciar.      

Adauga comentariu