Polițiști au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru a opri un șofer care se credea în filmele de acțiune

La data de 14 ianuarie 2021, la ora 16.58, polițiștii din cadrul Biroul Rutier Suceava au făcut semn regulamentar de oprire șoferului unui autoturism BMW înmatriculat în Marea Britanie, care circula cu viteză pe strada Traian Vuia din Suceava, dinspre strada Calea Unirii spre strada Cernăuți.

Șoferul mașinii a semnalizat inițial intenția de a opri pe dreapta, iar după care a trecut de autospeciala de poliție a demarat în trombă spre Ițcani, refuzând să oprească. Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia cu autospeciala de poliție.

Pe parcursul urmăririi, șoferul BMW – ului, care avea volan pe partea dreaptă, s-a angajat în mai multe manevre de depășire neregulamentare punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Astfel, la intersecția străzilor Cernăuți cu Grigore Alexandru Ghica, acesta a acroșat un autovehiculul în timp ce depășea neregulamentar coloana de mașini aflată în trafic, în urma accidentului rezultând avarierea celor două autovehicule. Fugarnul nu a oprit nici după producerea accidentului, continuându-și deplasarea în viteză și depășind autovehiculele neregulamentar pe strada Grigore Alexandru Ghica apoi pe DN 2, spre Siret.

În apropiere de localitatea Pătrăuți, polițistul care se afla pe locul dreapta față în autospeciala de poliție a folosit pistolul din dotare, executând un foc de avertisment. Imediat după folosirea armamentului, șoferul autoturismului BMW a oprit mașina pe partea dreaptă a drumului.

Tânărul a fost identificat în persoana lui Viorel Boghean (23 de ani), din comuna Voitinel. Acesta a fost imobilizat și încătușat prin folosirea mijloacelor din dotare. După efectuarea unui control asupra vehiculului, individul a fost dus la sediul Poliției pentru continuarea verificărilor.

Viorel Boghean a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Totodată, a fost testat și șoferul autoturismului acroșat în trafic, rezultatul fiind de asemenea negativ.                                                        

Tânărul de 23 de ani a fost amendat pentru neoprire la semnalele poliției și depășiri neregulamentare.

Adauga comentariu