Polițiștii au confiscat peste 130 de metri cubi de lemn dintr-un depozit din Sadova

În perioada 8-9 februarie 2022, polițiștii și angajații Gărzii Forestiere Suceava au continuat verificările privind un transport ilegal de material lemnos depistat la data de 7 februarie 2022 pe raza localității Sadova. În aceste condiții au fost efectuate două controale pe linia respectării prevederilor legale privind achiziția, debitarea și comercializarea lemnelor la SC Latiseni Lemn SRL (administrată de Dragoș Maciujac) și la SC Mathias Forest SRL (administrată de Marian Latiș), ambele cu sediul social și punctul de lucru în localitatea Sadova.

Cu ocazia verificărilor a fost comparată situația stocului scriptic și situația stocului faptic. Așadar, depozitul SC Latiseni Lemn SRL din Sadova a fost verificat. Acolo a fost descoperita cantitatea de 130,20 metri cubi de buștean gater rășinoase și 10,60 metri cubi de cherestea rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală. În plus s-a mai constatat faptul că operatorul economic nu a respectat obligația de a efectua fotografii la materialul lemnos transportat.

În cele din urmă SC Latiseni Lemn SRL, administrată de Dragoș Maciujac, a primit două amenzi în valoare totală de 35.000 lei. Polițiștii au confiscat cantitatea de 130,20 metri cubi de buștean gater rășinoase, în valoare de 76.036,8 lei și cantitatea de 10,60 metri cubi de cherestea rășinoase, în valoare de 9.222 lei.

După ce stocul faptic a fost comparat cu cel scriptic autoritățile nu au găsit nereguli la SC Mathias Forest SRL. În cazul acestei firme polițiștii au constatat faptul că nu avea depozitul împrejmuit cu gard. SC Mathias Forest SRL a fost amendată cu 5.000 de lei.

Adauga comentariu