Polițiștii au confiscat TIR-ul pădurarului Mircea Caunei, cel care deține cinci case luxoase la Sucevița, pentru că a fost folosit la transporturi ilegale de lemne

La data de 11 noiembrie 2021, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sucevița au continuat verificările cu privire la un transport de lemne depistat, în dimineața zilei de 20 octombrie a.c., pe raza com. Sucevița.

Oamenii legii au constatat că la data de 20 octombrie 2021, la ora 04.12, SC Marmihâj Forest Volovăț SRL a emis un aviz de însoțire, cu punct de încărcare depozit Marmihâj Forest Sucevița, pentru cantitatea de 19,44 mc lemn rotund specia rășinoase, destinatar fiind SC Scândurica SRL, cu punct de descărcare comuna Cristinești, județul Botoșani, transportul fiind făcut cu un TIR marca Mercedes Benz Actros.

Astfel, existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de lemne și a avizului de însoțire emis, polițiștii au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere. Astfel, TIR-ul a fost surprins în timp ce transporta lemne din pădure și nu din depozitul SC Marmihâj Forest Sucevița, așa cum a fost înscris în avizul de însoțire.

Deoarece existau suspiciuni că au mai fost făcute astfel de transporturi de lemne în mod ilegal, a fost verificată aplicația SUMAL 2.0 – CONTROL, descoperindu-se că, la data de 18 octombrie 2021, la ora 03.48, pentru același TIR, a fost emis un aviz de însoțire pentru cantitatea de 21.04 mc lemn rotund rășinoase, cu punct de încărcare din același depozit din Sucevița, destinatar fiind tot SC Scândurica SRL Botoșani.

Și de această dată, polițiștii au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere, descoperind că și de această dată, lemnul încărcat în TIR provine din pădure și nu din depozitul SC Marmihâj Forest Sucevița, așa cum a fost menționat în avizul de însoțire.

Oamenii legii au stabilit că SC Marmihâj Forest Volovăț SRL, firmă administrată de către un bărbat de 33 de ani, a introdus în aplicaţia SUMAL 2.0 date informatice false.

Astfel, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sucevița s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunilor de „transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”, (două acte materiale) și „fals informatic”, (două acte materiale).

În urma cercetărilor desfășurate de oamenii legii, s-a dispus începerea urmăririi penale față de un bărbat de 66 de ani, din comuna Moldovița, șoferul care a efectuat cele două transporturi de lemne, și față de administratorul de la SC Marmihâj Forest Volovăț SRL, care a introdus date false în aplicația SUMAL 2.0.

De asemenea, polițiștii au stabilit că TIR-ul Mercedes-Benz Actros folosit pentru a face cele două transporturi aparține firmei Caunicmarc SRL, societate administrată de către Liliana Cenușă, fosta soție a pădurarului Mircea Caunei de la Ocolul Silvic Marginea.

Agenții de poliție au dispus confiscarea vehiculului în valoare de 20.000 de euro.

Totodată, oamenii legii urmează să confiște și cantitatea de 40.4855 mc lemn rotund esența rășinoase transportată ilegal, lemn care valorează aproximativ 12.000 de lei.

Pădurarul Mircea Caunei este un personaj extrem de controversat fiind prins în mai mult rânduri făcând afaceri ilegale cu lemne din pădurea statului. Silvicultorul de la Ocolul Silvic Marginea este acuzat de localnicii din Sucevița că și-a ridicat cinci case luxoase din afacerile cu lemne.

Adauga comentariu