Polițiștii au confiscat un ansamblu rutier, în valoare de circa 35.000 de euro, care transporta lemne ilegal

Ieri dimineață, în jurul orei 03.30, polițiștii din Vadu Moldovei au tras pe dreapta un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă.

Ansamblul rutier condus de către Gheorghe U., din comuna Vama, era încărcat cu bușteni lungi. Respectivul transport era însoțit de un aviz pentru un volum total de 38,75 metri cubi, din care 3,8 metri cubi lemn de foc din specia molid și aproape 34,9 de metri cubi lemn de foc din specia fag. Avizul în cauză a fost emis de către SC Trans Luky SRL, administrat de Vasile Luchian, cu punct de încărcare în județul Prahova și cu destinația depozit SC Trans Luky SRL, în localitatea Vama.

Deoarece părea că toată încărcătura este din specia rășinoase, lipsind materialul lemnos din specia fag, ansamblul rutier a fost condus la sediul Ocolului Silvic Fălticeni, în vederea inventarierii pe specii a materialului lemnos.

Cei de la OS Fălticeni au constatat faptul că ansamblul rutier transporta un volum total de 35,3 metri cubi de material lemnos, din care 9,6 metri cubi molid gater, 0,5 metri cubi molid construcții, 5,8 metri cubi molid lemn de foc, 12,73 metri cubi brad gater, 0,2 metri pătrați brad construcții și 6,2 metri cubi brad lemn de foc.

Având în vedere rezultatul inventarierii, respectiv faptul că volumele de materiale lemnoase identificate nu au proveniența legală dată de codul aviz, polițiștii s-au sesizat cu privire la săvârșiri infracțiunii de  „transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport”.

De asemenea, materialul lemnos a fost confiscat și predat OS Fălticeni, dar și ansamblul rutier în valoare de circa 35.000 de euro a fost indisponibilizat.

Adauga comentariu