Polițiștii au confiscat un camion care transporta lemne ilegal pe raza localității Fălticeni. Valoarea materialului lemnos a fost estimată la circa 12.600 de lei, iar a camionului la circa 45.000 de euro

Marți, 26 iulie 2022, în jurul orei 16.30, un echipaj de poliție a tras pe dreapta un camion pe raza municipiului Fălticeni. Despre respectivul camion existau suspiciuni cu privire la proveniența materialului lemnos pe care îl transporta.

 

La volanul camionului se afla Vasile V., angajat al SC Entagri SRL, din comuna Mălini, firmă administrată de către Vasile Leucă. La asociații firmei este trecut Vasile Leucă și Olivier Michel Augier (francez).

Șoferul le-a prezentat polițiștilor documentele personale, cele ale autoutilitarei și cele pentru încărcătura transportată.

Pentru încărcătura transportată, șoferul a prezentat un aviz pe care apărea un volum de 17,5 metri cubi de lemn rotund rășinoase emis de către Ocolul Silvic Mălini. Polițiștii au verificat codul avizului, ocazie cu care au cosntatat că acesta era valabil, iar traseul GPS corespunde cu intinerariul parcurs de la locul de încărcare și până la locul opririi. 

Totuși, deoarece existau suspiciuni cu privire la proveniența lemnului, camionul a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni pentru a fi verificat în ziua următoare.

Miercuri, încărcătura camionului a fost verificată de reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava, care au constatat faptul că fotografiile încărcate în aplicația Sumal 2.0. nu corespund cu încărcătura de pe mijlocul de transport, precum și numărul de bucăți. Așadar, s-a procedat la însoțirea utilitarei la sediul Cantonul Silvic Boroaia din cadrul Ocolului Silvic Fălticeni, unde a fost dată în custodie. 

În urma inventarierii materialului lemnos, s-a constatat faptul că lemnele nu beneficiază de proveniența legală. S-a stabilit că încărcătura conține o cantitate totală de 22,5 metri cubi lemn rotund rășinoase (valoare totală de 12.696 lei). Din respectiva cantitate totală, 21,5 metri cubi era lemn de lucru (în valoare de circa 12.500 lei) și 0,9 metri cubi lemn de foc (în valoare de circa 120 lei). 

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „transport material lemnos peste 10 metri cubi fără documente de proveniență”. 

Așadar, oamenii legii au indisponibilizat întreaga cantitate de material lemnos și au lăsat-o Cantonului Silvic Boroaia. De asemenea, autoutilitara, estimată la circa 45.000 de euro, a fost indisponibilizată și depusă în locația special amenajată a IPJ Suceava.

Adauga comentariu