Polițiștii au dat de urma indivizilor care au tâlhărit doi minori în parcul Șipote. Făptașii au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

După ce doi tineri au fost tâlhăriți, în mijlocul zilei, în parcul Șipote din municipiul Suceava, făptașii au fost identificați și s-a început urmărirea penală față de Akbar - Ioan Biriș (28 de ani), din municipiul Fălticeni, și Elvis Stan (24 de ani), din comuna Pătrăuți, cercetați amândoi pentru săvârșirea a două infracțiuni de „tâlhărie calificată”.

La data de 8 aprilie 2021, în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Suceava, au fost efectuate două percheziții domiciliare la adresele inculpaților sus-menționați.

La aceeași dată, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava, urmând a fi prezentați la instanță cu propunere de arestare preventivă.

Pe urmă, propunerea de arestare preventivă a fost acceptată, iar Biriș și Stan urmează să petreacă cel puțin 30 de zile după gratii.

(FOTO: Akbar Biriș)

 


Vă amintim că polițiștii suceveni au cautat doi indivizi de etnie rromă care au tâlhărit doi adolescenți, chiar în plină zi.

Incidentul extrem de grav s-a produs la data de 14 martie 2021, în jurul orei 14.00. Paul G. și Călin N., ambii de 17 ani, se plimbau prin Parcul Șipote când au fost abordați de doi tineri de etnie rromă, care le-au cerut telefoanele pentru a da un telefon.

Cei doi adolescenți au refuzat, însă au început să fie amenințați, rromi spunându-le că îi vor tăia cu cuțitul dacă nu le înmânează telefoanele.

Speriați, cei doi băieți au dat telefoanele și au rupt-o la fugă, oprindu-se direct la Poliție, reclamând ce au pățit.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru tâlhărie, cercetările fiind continuate în vederea prinderii autorilor și recuperării prejudiciului.

sursa foto: Facebook/ Akbar Biriș

Adauga comentariu