Polițiștii din Vatra Dornei au identificat un camion care transporta ilegal peste 50 de metri cubi de cherestea pe raza localității Iacobeni. A fost aplicată o amendă de 10.000 de lei

Ieri, în jurul orei 18.00, un echipaj al Poliției Vatra Dornei a oprit pentru control un ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor marca Mercedes Benz și o semiremorcă, care transporta cherestea de molid, pe raza localității Iacobeni.

La volanul autoutilitarei se afla N.D. (57 de ani), din comuna Cornu Luncii. Bărbatul a prezentat oamenilor legii un aviz de însoțire a mărfii emis la data de 9 august 2020, de către SC Cosmaris SRL, din Mălini, având punctul de încărcare la un depozit din Sasca Nouă. Pe avizul respectiv era trecută cantitatea de 47,69 metri cubi de cherestea molid.

În urma verificărilor s-a constatat că avizul de însoțire nu era înregistrat în aplicație, nu avea consemnate codul unic, data și ora plecării transportului și valabilitatea avizului de însoțire, fapt pentru care ansamblul de vehicule a fost condus la depozitul Ocolului Silvic Iacobeni. Aici, personalul silvic a inventariat materialului lemnos transportat, rezultând faptic o cantitate de 52,5 metri cubi de cherestea molid. 

Deoarece operatorul economic emitent al avizului de însoțire, respectiv SC Cosmaris SRL a dispus și efectuat transportul de material lemnos, cu un aviz de însoțire care nu avea proveniență legală, societatea a fost amendată cu 10.000 lei și totodată a fost confiscată cantitatea de 52,5 metri cubi de cherestea molid, în valoare de 37.747,5 lei. Cheresteaua a fost predată în custodia personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Iacobeni.

SC Cosmaris SRL are ca obiect de activitatea preponderent „taierea si rindeluirea lemnului”, iar administratorii societății sunt Vasile Agapie și Florentina Agapie.

Adauga comentariu