Polițiștii locali au aplicat peste 160 de amenzi și avertismente persoanelor care aruncă chiștoacele de țigări pe jos: „Dacă sunt sancțiuni cu avertisment preferăm ca acestea să fie scrise și trimise la domiciliul copiilor”

Începând cu luna ianuarie, lucrătorii Poliției Locale Suceava au aplicat 165 de amenzi și avertismente pentru aruncarea chiștoacelor pe jos.

Sancțiunile au fost date în campania <Strada nu este scrumieră>, arată Radio Top Suceava.

„A fost inspirația unui coleg să denumească astfel operațiunea. Lucrăm cu predilecție în zonele în care se adună tinerii, pentru că sunt cei mai impetuoși și nerăbdători în a scăpa de resturile de țigară. Dacă sunt sancțiuni cu avertisment preferăm ca acestea să fie scrise și trimise la domiciliul copiilor. Poate nu mă aprobă toată lumea, dar am zis-o și o repet: sunt și eu părinte. Am și eu adolescenți în casă, din care unul tocmai a împlinit 18 ani. Aș prefera să primesc acasă ori să fiu înștiințat despre eventualele fapte reprobabile pe care aceștia le-ar comite mai din timp. Mi-a părut bine și mi-a plăcut în același timp când la sediu am văzut o fată însoțită de mama ei. A venit să întrebe unde-și plătește amenda fiindcă a aruncat mucul de țigară aiurea și cum procedează. Mama a recunoscut că-i cumpără țigări și colegii au sfătuit-o să o învețe pe fată să arunce mucul la primul coș”, a spus Ovidiu Doroftei, directorul Poliției Locale Suceava.

De asemenea, Ovidiu Doroftei a afirmat că fumatul la locurile de joacă este interzis și a adăugat: „Avem și pe linia aceasta aplicate nenumărate sancțiuni de-a lungul timpului. Locul de joacă este destinat cu prioritate copiilor sub 14 ani, iar băncile sunt pentru însoțitorii lor. Locul de joacă nu este un spațiu de recreere pentru niște adolescenți care ies să fumeze”.

Ovidiu Doroftei a spus că nu doar adolescenții și tinerii sunt sancționați pentru că nu aruncă la coș mucurile de țigară.

sursa material: radiotop.ro

Adauga comentariu