Polițiștii locali din Suceava sunt dotați cu „body camera”. Intervențiile sunt înregistrate audio și video

În ultima perioadă, a fost introdusă o nouă măsură, care se află în faza de testare, anume pe echipamentul polițiștilor locali suceveni s-a montat o aparatură care înregistrează audio și video intervențiile acestora.

„Dispozitivele permit înregistrarea dialogurilor dintre poliţiştii locali şi cetăţeni, fiind ataşate de uniforme. Cetăţenii sunt informaţi că urmează să fie înregistraţi atât audio, cât şi video. Toate aceste înregistrări au un dublu rol, fiind mijloace eficiente de descurajare a săvârşirii unor fapte ilegale, ca urmare a conştientizării faptului că intervenţiile şi acţiunile poliţiştilor sunt înregistrate şi, de asemenea, sunt mijloace de protecţie împotriva faptelor de ultraj şi a acuzaţiilor îndreptate împotriva poliţiştilor cu privire la modul de exercitare a atribuţiilor de serviciu, precum şi de protecţie a persoanelor ce fac obiectul intervenţiilor şi acţiunilor acestora”, a declarat Ovidiu Doroftei, șeful Poliției Locale Suceava.
 

În acest moment, doar 20 de polițiști locali sunt dotați cu camere video corporale. Cele 20 de „body camera” sunt utilizate atât de patrulele proprii, cât și de patrulele mixte cu polițiștii adevărați sau cu jandarmii.

sursa foto: vivafm.ro, criticarad.ro

Adauga comentariu