Polițiștii se țin de cuvânt și îi amendează din „inimă” pe sucevenii care nu respectă măsura carantinării. Un bărbat a încasat 6.000 de lei amendă după ce s-a luat la harță cu oamenii legii

Ieri, polițiștii suceveni au verificat persoanele aflate în izolare sau carantină, ocazie cu care au dat peste fel și fel de indivizi. În timp ce alții au fost amendați cu câte 1.000 de lei pentru că nu au respectat măsurile impuse față de ei pentru prevenirea și combaterea coronavirusului, doi bărbați au fost „premiați” cu amenzi de cinci, respectiv șase ori mai mari.

Primul bărbat „premiat” a fost Iane N. (30 de ani), care figura ca fiind în carantină pentru perioada 16 decembrie - 29 decembrie 2021. Pe acesta oamenii legii nu l-au găsit la adresa indicată ca și spațiu de carantinare. În schimb, la adresa menționată a fost găsit fostul socru al bărbatului. Acesta le-a spus polițiștilor că Iane N. nu se afla la acea locație deoarece de câțiva ani a divorțat de fata sa, iar în urma acestei decizii individul s-a mutat. 

Oamenii legii au reușit să dea de individ telefonic. Când a auzit că polițiștii îl verifică dacă se află în carantină a început să folosească un limbaj vulgar și injurios, motiv pentru care a primit, pe lângă amenda standard de 1.000 de lei, în 5.000 de lei amendă.

Următorul sucevean care a primit o amendă considerabilă este Constantin B. (23 de ani). Acesta figura în stare de carantină pentru perioada de 18 decembrie - 31 decembrie 2021. Oamenii legii s-au deplasat la adresa indicată ca și spațiu de carantinare, dar tânărul nu se afla în acel loc.

 

La adresa respectivă nu a fost găsită nicio persoană, motiv pentru care polițiștii au efectuat verificări și la rudele tânărului. Într-un final oamenii legii au dat de bunică lui Constantin B., care le-a spus că tânărul este plecat în comuna Frumosu pentru a rezolva niște treburi personale.

 

Pentru că a plecat de la locația în care trebuia să stea carantinat tânărul a primit o amendă de 5.000 de lei.

Adauga comentariu