Polițiștii și pompierii suceveni vin cu un rând de recomandări pentru cetățeni, în contextul caniculei anunțate

Polițiștii și pompierii suceveni vin cu un rând de recomandări pentru cetățeni, în contextul atenționărilor meteo de vreme caniculară.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava:

„Este bine ca posesorii de permis de conducere cu afecțiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunțe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalele cu atenționări de caniculă.

În cazul în care autovehiculul a staționat la soare, înainte de plecarea la drum, porniți instalația de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranță. 

Verificaţi pneurile!

Înainte de plecarea la drum, este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului și, în special, a presiunii în pneuri, a gradului de uzură a acestora și a racordurilor, precum și verificarea instalației de climatizare.

Totodată, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza autovehiculelor la condițiile meteo-rutiere și să păstreze o distanță suficientă față de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părții carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenței pneurilor și implicit în creșterea spațiului de frânare.

În cazul în care administratorul drumului public și Poliția Rutieră dispun parțial sau total restricționarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectați în totalitate semnalele și indicațiile polițiștilor de deviere a traficului rutier.

Opriţi mai des.

Cum temperaturile ridicate conduc la scăderea timpului de reacţie şi la crearea senzaţiei de somn, poliţiştii recomandă opririle dese în vederea repausului și hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staționarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.

Înainte de a pleca la drum, odihniţi-vă cel puţin 8 ore, faceţi pauză la fiecare două ore de condus sau la 160 de kilometri, călătoriţi cu un partener care să poată prelua locul şoferului, iar dacă nu aveţi, este bine ca, la primele semne de oboseală, să opriţi, să parcaţi vehiculul într-un loc sigur şi să vă odihniţi.

Nu în ultimul rand, nu consumați alcool sau substanțe interzise și va urcați la volan.”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava:

„Temperaturile ridicate care s-au anunțat în perioada următoare, ne determină să atragem atenția populației printr-o serie de măsuri generale, menite să limiteze efectele nedorite ce ar putea să apară!

Hidratarea corpului și protecția corespunzătoare împotriva razelor soarelui sunt printre lucrurile esențiale pe timp de caniculă.

Recomandări de care vă rugăm să țineți cont pe timpul temperaturii ridicate:

  • stați la umbră și evitați expunerea la orele prânzului;
  • beți suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător;
  • purtați pălării de soare, haine lejere de culori deschise;
  • evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare;
  • consumați fructe și legume proaspete.”

sursa foto: playtech.ro

Adauga comentariu