Polițiștii suceveni au aplicat amenzi în valoare totală de peste 300.000 de lei, în contextul pandemiei de coronavirus, în ultima zi

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 425 cadre M.A.I. (din care 309 polițiști, 104 jandarmi și 4 polițiști de frontieră) precum și 93 polițiști locali și 17 militari MApN.

Dispozitivul pentru menținerea ordinii și siguranței a fost organizat în 238 de patrule, din care 123 patrule de poliție, 53 patrule mixte (din care 22 patrule mixte polițist – jandarm, 4 patrule mixte polițist – polițist de frontieră și 27 de patrule mixte polițist – polițist local), 27 de patrule independente de jandarmi și 35 de patrule de poliție locală.  

În contextul COVID 19 forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificarea locațiilor de carantinare sau a societăților comerciale și  pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. Astfel au fost executate, în ultimele 24 de ore 88 de misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină. Au fost verificate 631 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Au fost constatate și aplicate 92 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 164.860 lei. Totodată au fost constatate 2 infracțiuni în context, fiind înregistrat 1 dosar penal în care au fost cercetate 2 persoane.

În perioada de referință au fost depistate 96 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 152.000 lei.

În ultimele 24 de ore, personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 7 fapte de natură contravențională (2 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 5 alte contravenții în context). Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 9.655 lei (4.000 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 5.655 alte contravenții în context).

Adauga comentariu