Polițiștii suceveni au depistat șoferi și bicicliști beți cu duiumul de când s-a ridicat carantina

Imediat după ce s-a ridicat carantina din municipiul Suceava și din cele opt localități limitrofe, polițiștii suceveni au depistat șoferi beti cu duiumul. În perioada 14 - 24 mai 2020, oamenii legii au prins 27 de șoferi cu alcoolemie. 

Prima zi după ridicarea carantinei

1. La data de 14 mai 2020, pe la ora 23.00, în urma unui control de rutină un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Adâncata a fost prins, pe raza comunei Siminicea, la volanul unui autoturism marca Volkswagen având o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.           

În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

A doua zi după ridicarea carantinei

1. Pe la ora 12.30, un biciclist în vârstă de 70 de ani din orașul Gura Humorului s-a dezechilibrat și a căzut cu bicicleta pe carosabil. Bătrânul avea o alcoolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a ajuns la spital cu „contuzie șold stâng”.

În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”.

2. Pe la ora 20.00, în urma unui control de rutină un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Frumosu, a fost depistat având o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce conducea un autoturism.

În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

A treia zi după ridicarea carantinei

1. Pe la ora 02.00, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Stulpicani, a fost depistat având o alcoolemie de 0,68 de mg/l alcool pur în aerul expirat. Individul a fost oprit pentru un control de rutină pe raza comunei Pojorâta.

La spital, bărbatul a refuzat prelevarea probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

2. Pe la ora 16.30, un bărbat de 47 de ani din municipiul Suceava a fost depistat având o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce a fost implicat într-un accident rutier ce a avut loc pe raza localității de domiciliu.

Șoferul a lovit cu mașina un biciclist.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

3. Pe la ora 18.30, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Vama, a fost depistat având o alcoolemie de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat în urma unui accident rutier. Evenimentul a avut loc pe raza localității Vama. Șoferul a semnalizat dreapta, dar a tras brusc stânga și s-a izbit într-o mașină care circula pe același sens de mers.

În acest caz polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”.

4. În jurul orei 21.00, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Fântânele, a fost depistat la volanul unei mașini având o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost oprit pentru un control de rutină pe raza localității de domiciliu.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

5. În jurul orei 23.00, un biciclist în vârstă de 30 de ani, din comuna Pătrăuți, a fost depistat având o alcoolemie de 1,33 mg/l alcool pur. Bărbatul a căzut cu bicicleta și a spus că o mașină a dat peste el.

Mașina care l-ar fi lovit a fost examinată de polițiștii care au constatat că nu prezintă avarii. 

Biciclistul a fost diagnosticat cu: „traumatism cranio-cerebral minor, contuzie genunchi drept și intoxicație etanolică”, dar a refuzat transportul la spital.

Polițiștii au întocmit un dosar penal „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului”.

6. Pe la ora 23.30, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Suceava, a fost depistat la volanul unei mașini având o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină pe raza localității de domiciliu.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

A patra zi după ridicarea carantinei

1. Pe la ora 20.00, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din orașul Broșteni, a fost depistat având o alcoolemie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Individul a suflat în aparatul etilotest, după ce a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină pe raza localității de domiciliu.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

2. Pe la ora 20.30, în urma unui accident rutier, doi indivizi au fost depistați fiind în stare de ebrietate. Atunci, o mașină a intrat într-un șanț pe raza localității Gura Humorului.

Mașina îi aparținea unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Cacica, dar acesta a spus că autoturismul era condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Cacica.

Ambii au fost testați cu aparatul etilotest. Rezultatul bărbatului în vârstă de 31 de ani a fost de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul tânărului de 19 ani rezultatul a fost de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi ,,încredinţare”. 

3. Pe la ora 22.45, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Dumbrăveni, s-a oprit cu un autoturism marca Mercedes într-un lan de rapiță. Evenimentul a avut loc la intrarea în Suceava dinspre Pătrăuți.

Acesta a refuzat nu a vrut să fie testat cu aparatul etilotest și a refuzat și prelevarea probelor biologice.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

A cincea zi după ridicarea carantinei

1.Pe la ora 00.10, un bărbat în vârstă de 39 de ani din municipiul Suceava a fost depistat la volanul unei mașini având o alcoolemie de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost oprit de polițiști pe raza localității Șcheia, pentru un control de rutină.

Individul a refuzat prelevarea probelor de sânge.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ,,refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”.

2. Pe la ora 01.00, un tânăr de 25 de ani din comuna Putna a fost depistat la volanul unui autoturism având o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul nu avea permis de conducere. Polițiștii au încercat să îl oprească pe tânăr pe raza localității de domiciliu, dar acesta și-a continuat drumul și a oprit până la urmă în albia pârâului Putna.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”  și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului‟.

A șasea zi după ridicarea carantinei

1. Pe la ora 16.30, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Straja, a fost depistat la volanul unui autoturism având o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost implicat într-un accident rutier, mai exact s-a răsturnat cu mașina pe drumul dinspre Putna spre Bivolărie. În urma evenimentului un pasager a fost rănit.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

2. Pe la ora 00.30, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din municipiul Suceava, a fost depistat la volanul unui mașini având o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost oprit de oamenii legii pentru un control de rutină pe raza comunei Cornu Luncii. 

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducere sub influența alcoolului”.

3. Pe la ora 14.00, un șofer în vârstă de 53 de ani, din comuna Fântânele a fost depistat cu o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce a fost implicat într-o tamponare.

Evenimentul a avut loc pe raza localității Fântânele. Când oamenii legii au ajuns la fața locului bărbatul de 53 de ani a ieșit dintr-un bar spunând că el este unul dintre șoferii implicați în tamponare.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”.

A șaptea zi după ridicarea carantinei

La data de 20 mai 2020, oamenii legii nu au întocmit niciun dosar penal pe seama șoferilor cu alcoolemie peste limita admisă.

A opta zi după ridicarea carantinei

1. Pe la ora 21.00, un șofer în vârstă de 46 de ani a fost depistat având o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină.

Bărbatul nu avea permis de conducere.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

A noua zi după ridicarea carantinei

La data de 22 mai 2020, oamenii legii nu au întocmit niciun dosar penal pe seama șoferilor cu alcoolemie peste limita admisă.

A zecea zi după ridicarea carantinei

1. Pe la ora 16.30, un șofer în vârstă de 44 de ani, din comuna Dorna Candrenilor, a fost depistată având o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce a intrat cu mașina într-o grămadă de piatră. Șoferul a spus că în ziua respectivă a băut doi litri de vin cu o persoană, după care s-a urcat la volanul autoutilitarei.

Bărbatul nu avea permis de conducere.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

2. Pe la ora 20.00, un tânăr în vârstă de 25 de ani, din orașul Siret, a fost depistat având o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce a fost implicat într-un accident rutier. Tânărul s-a izbit în mașina care circula în fața sa, pe raza localității Grănicești.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ,,conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

3. Pe la ora 23.30, un bărbat în vârstă de 28 de ani din municipiul Suceava a fost depistat având o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce se plimba cu mașina prin oraș fără a avea farurile aprinse. 

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

A 11-a zi după ridicarea carantinei

1. Pe la ora 01.00, un șofer în vârstă de 28 de ani din orașul Frasin a fost depistat având o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat după ce a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină. Acțiunea a avut loc pe raza localității de domiciliu a bărbatului.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

2. Pe la ora 02.00, un bărbat în vârstă de 27 de ani din municipiul Suceava a fost depistat având o alcoolemie de 0,92 de mg/l alcool pur în aerul expirat după ce a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină, pe raza localității de domiciliu.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

3. Pe la ora 14.30, un șofer în vârstă de 44 de ani din comuna Șerbăuți a fost depistat având o alcoolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat după ce a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină pe raza comunei Satu Mare.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

4. Pe la ora 19.00, un bărbat de 28 de ani din comuna Valea Seacă, județul Iași, a fost depistat având o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat după ce s-a izbit cu mașina într-un stâlp pe raza comunei Panaci. În urma accidentului un bărbat a murit, alți doi bărbați au fost răniți grav și încă doi bărbați au fost răniți ușor.

Mașina pe care o conducea bărbatul era furată.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, „conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „furt în scop de folosință”.

5. Pe la ora 21.00, un bărbat în vârstă de 38 de ani din comuna Voitinel a fost depistat având o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină pe raza comunei Horodnic de Jos.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

6. Pe la ora 21.30, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Dornești, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat după ce un cetățean a sunat la 112 și a anunțat faptul că bărbatul respectiv este beat și conduce un autoturism.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Adauga comentariu