Polițiștii suceveni au efectuat percheziții în Suceava și Rădăuți în cadrul unui dosar privind fraude bancare. Cinci persoane au fost reținute

Ieri dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava au efectuat patru percheziții, pe raza localităților Suceava și Rădăuți, într-un dosar privind mai multe infracțiuni economice. În urma acestor acțiuni au fost reținute pentru 24 de ore cinci persoane, trei femei și doi bărbați.

Persoanele sus-menționate sunt cercetate pentru fraude bancare, respectiv infracțiuni de înșelăciune sub forma autoratului, complicității și instigării, precum și infracțiuni de fals în înscrisuri.

Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe înscrisuri, telefoane și carduri bancare, care pot servi ca mijloace de probă pentru documentarea întregii activități infracționale ale suspecților.

După percheziții, cele cinci persoane au fost audiate și ulterior reținute pentru 24 de ore.

Autoritățile au stabilit faptul că în luna martie 2019, cele cinci persoane ar fi organizat obținerea frauduloasă a unor credite de la instituțiile bancare, prin care s-a cauzat un prejudiciu în sumă de 99.400 lei. Din această sumă, a fost recuperată suma de 48.989 lei, ca urmare a sechestrului asigurator dispus asupra unui autoturism deținut de către unul dintre suspecți.

Adauga comentariu