Polițiștii suceveni au fost nevoiți să tragă focuri de armă pentru a-l prinde pe un tânăr, ce i-a furat mașina tatălui său

Aseară, pe la ora 19.00, un echipaj de poliție a efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism care circula pe DN 17, pe raza localității Ilișești.

Șoferul în cauză nu s-a conformat. Acesta a efectuat un viraj la stânga pe DJ 178 înspre localitatea Ciprian Porumbescu și a mărit viteza de deplasare, cu scopul de a se sustrage. În aceste condiții, oamenii legii au pornit în urmărirea acestuia pe o distanță de circa opt kilometrii. Urmărirea s-a desfășurat atât pe asfalt, cât și pe câmp. La un moment dat, șoferul a virat dreapta și atât el, cât și pasagerul din dreapta față, au coborât din mașină și au luat-o la fugă spre pădure.

Polițiștii i-au urmărit pedestru.

Pe timpul urmăririi pedestre, unul dintre agenții de poliție a somat verbal ,,Poliția, stai că trag!”, context în care a efectuat în plan vertical, trei focuri de avertisment.

„Din primele verificări, s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla un tânăr de 26 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. Acesta a sustras autoturismul proprietatea tatălui său, din fața porții.

La fața locului a fost solicitat un tehnician criminalist, procedându-se la examinarea din punct de vedere criminalistic a autoturismului.

Ulterior, în baza unei informații obținute de către polițiști, șoferul a fost identificat și preluat de către agenții de poliție de la locuința de domiciliu.

Pe timpul urmăririi, șoferul  de 26 ani a săvârșit mai multe abateri la regimul rutier, fiind înregistrat de aparatul radar montat pe autospeciala de poliție, fiind sancționat prin patru procese verbale, cu amendă totală în cuantum de 14.065 Ron.

Organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pentru o perioadă de 24 ore a suspectului de 26 ani, din sat/comuna Ciprian Porumbescu, județul Suceava.

Suspectul a fost încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava . 

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și furtul în scop de folosință”, a transmis IPJ Suceava.

Adauga comentariu