Polițiștii suceveni au pândit un ansamblu rutier care transporta material lemnos până ce s-a dovedit ilegalitatea

La data de 19 septembrie 2019, ora 07.00, polițiștii au oprit o autoutilitară marca Mercedes, ce tracta o remorcă, care se deplasa dinspre Sucevița spre centrul comunei Marginea transportând material lemnos.

Cu o zi înainte, pe data de 18 septembrie 2019, pe la ora 19.30, în timp ce polițiștii desfășurau activități specifice pe linie de silvicultură pe raza comunei Sucevița, aceștia au observat mai multe autoturisme aparținând SC Holztransport SRL Marginea și SC Gaterman SRL Marginea.

Atunci, polițiștii au avut suspiciuni că ar putea urma să se efectueze un transport ilegal de lemne. Oamenii legii au stat la pândă, iar la ora 20.00 au observat autoutilitara și remorca mai sus menționate, ambele aparținând SC Holztransport SRL Marginea, deplasându-se dinspre Sucevița spre Marginea.

Polițiștii au verificat transportul respectiv în aplicația IWood Tracking, astfel au aflat că pentru autoutilitara marca Mercedes a fost emis un aviz de însoțire pentru cantitatea de 17,10 metri cubi de lemn rotund esență rășinoase, iar pentru remorcă a fost emis un aviz de însoțire pentru cantitatea de 30,50 metri cubi de lemn rotund esență rășinoase.

Transportul respectiv de lemne avea proveniență legală, dar polițiștii au continuat să suspecteze faptul că societatea în cauză ar putea urma să transporte în mod repetat lemne în baza acelorași avize. Oamenii legii nu au oprit acel ansamblu rutier, însă l-au urmărit discret de la distanță.

Pe la ora 00.00, polițiștii au observat din nou ansamblul rutier respectiv deplasându-se pe raza comunei Sucevița, spre fondul forestier de pe raza comunei Sucevița. De această dată, ansamblul rutier era gol, fără material lemnos.

La data de 19 septembrie 2019, polițiștii au oprit pentru control ansamblul rutier menționat mai sus, care se deplasa dinspre comuna Sucevița spre centrul comunei Marginea. De această dată, ansamblul rutier căra material lemnos.

La volanul autoutilitarei se afla Adrian Constantin A. (30 de ani), din comuna Marginea, administrator al SC Holztransport SRL Marginea. Acesta a prezentat documentele personale, dar și avizele de însoțire menționate mai sus, pentru care a efectuat tranportul de material lemnos anterior.

Oamenii legii au verificat din nou aplicația IWood Tracking. De această dată, s-a constatat faptul că nu au mai fost emise alte avize de însoțire pentru materialele lemnoase, fiind vorba despre un transport multiplu de material lemnos în baza acelorași documente. Ansamblul rutier a fost însoțit de polițiști până la punctul de descărcare, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a efectuat inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a constatat faptul că ansamblul rutier transporta 53,37 metri cubi de lemn rotund pentru cherestea de esență rășinoase, în valoare de 18.874 lei. Lemnele nu aveau proveniență legală.

SC Holztransport SRL Marginea a fost amendată cu suma de 15.000 de lei, iar cantitatea de 53,37 metri cubi de lemn rotund pentru cherestea de esență rășinoase a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Marginea.

Comentarii

Florin Luca

15.04.2020 02:34

Normal ar fi la penitenciar si firma desfiintata nu???sau gresesc eu???

Adauga comentariu