Polițistul Bogdan Bănică cere sprijinul sucevenilor în strângerea de fonduri necesare salvării Larisei

Ieri, în jurul orei 19.30, Bogdan Bănică, vicepreședintele Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care face apel atât la colegii săi, cât și la cetățenii de rând, pentru ajuta la salvarea Larisei (fetița care la vârsta de un an și șase luni a fost lovită în accidentul de la Tribunal). Atât donațiile, dar și un „share” pot fi salvatoare. Printr-o „distribuire/share”pe rețelele de socializare, cazul poate ajunge la persoane care pot și ar vrea să ajute.

„Un diagnostic cu traumatisme cât un cearșaf. O mamă în pământ, spulberată de un cretin pe o trecere pentru pietoni. Un îngeraș care luptă să trăiască. Larisa. O familie distrusă de un cretin analfabet, cocalar idiot cu mașină de zeci de cai putere, inconștient și ...idiot (să mă dea în judecată) care a nenorocit destine. Și pe care îl vom vedea, curând, cel mai probabil printre noi, mulțumită legislației permisive.

Ce a lăsat cretinul în urma lui? O fetiță de câteva luni în comă. Despre a cărei evoluții nici medicii nu se pot pronunța. 
Cretinul a lăsat în urmă un tată, un părinte, al cărui singur scop e acum să audă că pruncul lor o să fie bine. Nimeni nu îi poate da garanția asta, în momentul de față. Nici kinetoterapeuții pe care trebuie să îi plătească din buzunar, nici medicii sau asistentele, nimeni. Poate doar Dumnezeu.

Am vorbit astăzi cu Victor, Victor Maniliuc, tatăl micuței. L-am simțit un om puternic și încrezător, ale cărui priorități s-au modificat, ireversibil, din ziua nefastului accident. Mi-a vorbit despre implicarea secretarului de stat Raed Arafat, a prefectului Sucevei Mirela Elena Adomnicai, a medicilor și asistentelor medicale.
Mi-a expus și nemulțumirea că Larisa nu a fost supusă unui examen RMN (rezonanță magnetică nucleară), așa cum ar fi fost normal, acesta evidențiind eventualele leziuni de trunchi cerebral.

Peste trei zile Larisa va fi internată la Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie «Nicolae Robănescu». Toate acestea implică cheltuieli. Pe care, pe lângă suferință, Victor va trebui să le facă față.
Cum? Cu ajutorul nostru!

L-am rugat să îmi comunice conturile în care putem dona... «Așteaptă puțin Bog, Larisa are pulsul de 175...»

Pe cei ce nu pot dona, îi rog măcar să distribuie postarea, suntem 160.000 de jandarmi, polițiști, pompieri și militari, măcar acum să arătăm că știm să fim uniți! Dumnezeu să vă aibă în pază, mulțumesc.

R.I.P. Airinei Cristina-Irina...”, a scris pe pagina sa de Facebook Bogdan Bănică, vicepreședintele Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS.

La fiecare subunitate din cadrul IPJ Suceava se află un tabel cu un plic. 

„Fiecare dintre noi se va putea lipsi de o ciorbă sau un pachet de țigări. Ai 3 lei, pune-i acolo, colegule și fii sigur că faci un bine. Peste ani, Larisa vă va mulțumi tuturor. I-ați salvat viața”, a mai adaugat Bogdan Bănică.

Conturi deschide la GarantiBank pe numele Maniliuc Victor-Daniel...
cont în lei RO87UGBI0000332003107RON
cont în euro RO55UGBI0000332021005EUR

Adauga comentariu