Polițistul Dan Negură susține că poza în care apare alături de interlopul Adrian Corduneanu ar fi trucată, deși nu este singura fotografie în care cei doi stau la aceeași masă

Polițistul sucevean Dan Negură se află în centrul unui scandal după ce pe rețele de socializare a fost făcută publică o fotografie în care apare alături de interlopul ieșean Adrian Corduneanu zis „Beleaua”.

Bogdan Bănică, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, din care face parte și Dan Negură, ne-a explicat care este punctul de vedere al sindicatului. Se pare că Negură i-ar fi spus lui Bănică faptul că nu ar fi făcut niciodată poze cu Adrian Corduneanu și ar fi vorba despre un trucaj.

„În momentul de față discutăm doar variante ipotetice neverificate: colegul meu AR FI în fotografia respectivă, această fotografie AR FI FOST făcută, etc. Presa a intrat deocamdată în posesia unei fotografii despre care nu știm dacă este autentică, dacă este reală și chiar să fie așa, în ce împrejurări a fost aceasta făcută, poate doar circumstanțiale. De aici până la a discuta despre <<legături ale interlopului cu ofițerul de poliție>> este cale lungă. Și întrucât în articolul sursă este menționat în mod irelevant și tendențios și tatăl colegului meu, persoană publică și om politic, am convingerea că acest incident are un dublu scop, respectiv denigrarea membrului nostru de sindicat cât și aducerea de atingere imaginii publice a tatălui său. După cum s-a comunicat, la nivelul IPJ Suceava s-a dispus declanșarea procedurii prealabile de verificare a informațiilor din media, activitate în care organizația noastră sindicală îl va asista, îi va reprezenta interesele legitime și ne vom asigura că nu îi sunt încălcate drepturile”, a declarat Bogdan Bănică, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS.

Varianta trucajului sare din start din schemă deoarece am găsit pe Facebook mai multe fotografii în care Dan Negură apare alături de Adrian Corduneanu. Aceștia chiar își dau like-uri și comentarii, părând a fi extrem de apropiați.

Astăzi, IPJ Suceava a deschis o anchetă după ce polițistul de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice s-a pozat la bere cu interlopul Adrian Corduneanu.

„Urmare a imaginilor apărute în spațiul public, conducerea IPJ Suceava s-a autosesizat și a dispus de îndată verificări prin Biroul Control Intern, la această oră fiind declanșată procedura cercetării disciplinare a ofițerului de poliție. În funcție de rezultatele verificărilor făcute de ofițerii control intern, vor fi dispuse măsuri de natură disciplinară, iar în cazul evidențierii unor alte legături, există posibilitatea sesizării organelor competente”, a declarat comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Zilele trecute, Dan Negură, poliţist în cadrul Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţiei Suceava, a postat pe Facebook o fotografie în care apare alături de interlopul ieșean Adrian Corduneanu zis „Beleaua”. Ei apar la piscină, pe şezlong, cum ciocnesc câte o bere.

Dan Negură este fiul primarului din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Sursa foto: Facebook/ Curca Alin Eugen

Adauga comentariu