Polițistul sucevean Bogdan Bănică continuă să critice dezisteresul ministrului Carmen Dan

Aseară, puțin trecut de miezul nopții polițistul sucevean Bogdan Bănică, vicepreședinte al Sindicatului Național al Polițiștilor din România, a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj adresat ministrului Carmen Dan. 

”Ce pachet? Despre ce măsuri legislative de întărire a autorității polițistului vorbiți, doamna ministru? În ce țară trăiți, doamna ministru?

Doar nu vă referiți la "modificările" aduse Statutului Polițistului? Dacă da, provocați ilaritate, doamnă dragă!

Aceste așa-zise modificări, aceste prevederi existau și înainte, doar că le-ați ambalat cu hârtie roz și ni le-ați servit frumos, cu fundiță obligatoriu roșie urmând ca noi, polițiștii, să aplaudăm la unison în urale. Nu o vom face, ba dimpotrivă, vă sancționăm și o vom face mai abitir în acest an, uzând de toate formele legale de protest împotriva celui mai slab cabinet ministerial avut de interne în istoria postdecembristă!

O spun franc: v-ați bătut joc de Familia Ocupațională Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, am rămas ultimii din toate categoriile bugetare în ceea ce privește salarizarea, dotarea, echipamentul, etc, "mulțumită" dumneavoastră! Coborâți în stradă, doamna Dan și ascultați părerea polițiștilor despre cât de competentă sunteți! Dar să vă astupați urechile!

Unde ne sunt dispozitivele cu șoc electrostatic, unde ne sunt acele body-cam pe care ni le promiteați la înmormântarea colegului meu? Unde este salarizarea adaptată la anul 2019, atâta timp cât noi suntem plătiți la nivelul anului 2009?? Sporurile, indemnizațiile, compensațiile ni le-ați înghețat la nivelul lunii decembrie, ne riscăm viețile patrulând cu aceleași coșciuge, armamentul ne este același! Ați adăugat anexe la fișele posturilor, la latitudinea fiecărui șefuț, cu toate că ne-am opus vehement acestei prevederi. De ce ne mai invitați la ședințele de dialog social ministeriale dacă vă doare fix în obiectul muncii proctologului de opiniile noastre? Declarați dictatura militară și ne vom conforma!

MENTALITATEA pe care o inoculați subalternilor dvs., șefilor noștri, este aceeași: băgarea pumnului în gură și "îngroparea" nemulțumiților. Bolșevism.

Și dacă tot îi invocați în mesajele publice pe unii dintre colegii noștri deveniți eroi post-mortem, amintiți-vă și declarațiile făcute de fiecare dată când vă făceați capital de imagine participând la funeralii. Ați uitat?...luați cu Lecitină. Forte. 

Nu președintele țării e vinovat pentru că am ajuns în starea în care suntem. Ci dezinteresul față de Poliția Română, sau poate, interesul sporit pentru o poliție...slabă. Al dumneavoastră, al guvernanților!

Cuțitul ne e la os, doamna Ministru al Afacerilor Interne ”decât Carmen Dan”. Și e ruginit, ustură al dracului de rău!”

Bogdan Bănică

Vicepreședinte Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS

sursa foto: Facebook/ Bogdan Bănică

Adauga comentariu