Polițistul sucevean Bogdan Bănică a explicat de ce numărul sălbaticilor care se bat cu polițiștii este în creștere: „Primește o pedeapsă cu suspendare, adică fix pix în ochii comunității din care face parte”/”Unde sunt dispozitivele cu electroșocuri?”

În urma scandalului monstru din Târgoviște, unde mai mulți polițiști au fost bătuți de civili la înmormântarea unei copile de 13 ani, polițistul sucevean Bogdan Bănică (președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS) a explicat de ce numărul scandalagiilor care se iau la pumni cu oamenii legii este în creștere.

„Ne mirăm mereu cum aproape săptămânal vedem în spațiul public știri cu polițiști ultragiați.
Ne mirăm cine le dă tupeu demenților, de o etnie sau alta, să lovească un polițist în uniformă și în exercitarea atribuțiilor de serviciu.
Bine, nu noi ne mirăm, voi ca societate civilă vă mirați. Și cum cine le dă tupeul să comită astfel de fapte? Tocmai statul <de drept> le dă tupeu nemernicilor, statul de drept care se vrea să fie apărat și protejat tocmai de cei ce își bate joc. Tocmai <statul de drept> le dă curaj, din ce în mai mult, să își permită să agreseze oameni în uniformă. Cum? Prin legislația precară și extrem de permisivă pentru acest gen de fapte.
După ce a lovit un polițist, în majoritatea cazurilor, cercopitecul primește 24 de ore de odihnă pe arest, după care este eliberat și cercetat în stare de libertate. Apoi primește o <pedeapsă> cu suspendare, adică fix pix în ochii comunității din care face parte. Ceea ce îi motivează și pe alții să comită astfel de acte de <bravură>.
Unde sunt dispozitivele cu electroșocuri, domnule ministru? Credeți că dacă erau în dotarea polițiștilor din Târgoviște mai erau acuzați (tot aceștia, firește) de lipsă de tact?!
Ce s-ar mai fi zvârcolit și ce ar mai fi sfârâit pe asfalt zmeii ultragiatori…fix ca guvidele pe grătar!
𝐏.𝐒. 𝐀𝐯𝐞ț𝐢 𝐏𝐨𝐥𝐢ț𝐢𝐚 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐨 𝐦𝐞𝐫𝐢𝐭𝐚ț𝐢”, a spus Bogdan Bănică.

 

Adauga comentariu