Polițistul sucevean Bogdan Bănică a povestit cum a rămas uimit de reacția prezentatoarei Denise Rifai când i-a spus că riscă să primească o amendă de 580 de lei pentru că a depășit viteza legală de 50km/h

Polițistul sucevean Bogdan Bănică, președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, a povestit pe pagina sa de Facebook una dintre întâmplările de care a avut parte în timp ce acționa cu aparatul radar pe străzile Bucureștiului.

Mai exact este vorba despre momentul în care a rămas surprins de atitudinea celebrei prezentatoare de la Kanal D, respectiv Denise Rifai, când i-a spus că riscă să primească o amendă de 580 de lei. Acesta a fost trasă pe dreapta pentru că a depășit viteza legală de 50km/h.

„După-amiază toropitoare, într-o zi de week-end.

Acționam cu radarul pe b-dul Poligrafiei, din sectorul 1 al Capitalei. O rachetuță roșie-vișinie ne <intră în vizor>, nedepășind însă cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate.
După efectuarea semnalului regulamentar de oprire, mă prezint, îmi declin calitatea și îi solicit conducătoarei auto să-mi înmâneze documentele personale și cele ale autoturismului, expunându-i și motivul controlului.
De frumoasă, frumoasă șoferița. Nu m-a recunoscut, cu toate că fusesem invitat de câteva ori în direct în emisiunea pe care o realiza anul trecut. Spre rușinea mea, până când mi-au fost înmânate documentele, nici eu nu o recunoscusem.
𝗥𝗶𝗳𝗮𝗶 𝗗𝗲𝗻𝗶𝘀𝗲.
- Aoleu, îmi zic în gând, să vezi Bogdane ce show urmează, cunoscută fiind incisivitatea celebrei realizatoare.
Mă pregătesc psihic pentru un atac la persoană sau la adresa purtătorilor de caschetă albă, inspir adânc și îi aduc la cunoștință faptul că sancțiunea pentru contravenția comisă este avertisment sau amendă de 580 lei.
Am fost șocat însă. Așteptând în gardă o înșiruire tumultoasă de acuze la adresa <șpăgarilor nenorociți>, m-am lovit de atâta bun simț încât rar întâlnesc, chiar și la oamenii de rând.
Ținând în permanență mâinile pe volan după ce mi-a înmânat documentele, și-a asumat vinovăția din primul moment. <Am greșit și voi plăti, fiecare greșeală se plătește, nu-i așa?>, mi-a spus zâmbind.
Am lăudat-o în discuțiile cu colegii, o fac și acum, public. De ce o persoană cu o asemenea notorietate poate să dea dovadă de educație și de obraz subțire, în timp ce ne lovim foarte des de ...: <Tu știi cine e tata? *Oaie fii atent, dacă îmi dai amendă te dezbrac și de izmene>.
M-am întors cu procesul-verbal. AVERTISMENT. Pentru că, nu-i așa, aplicarea sancțiunii cu avertisment sau cu amendă este exclusiv la latitudinea agentului constatator și depinde și de atitudinea contravenientului. Atitudine care, în cazul de față, este de aplaudat și de urmat!
Felicitări, Denise Rifai”, a povestit Bogdan Bănică pe pagina sa de Facebook.

Adauga comentariu