Pompierii au intervenit cu șase autospeciale de stingere la un incendiu izbucnit la o pensiune din Bucșoaia

În seara de 3 spre 4 august 2022, în jurul orei 03.00, a izbucnit un incendiu la o pensiune din localitatea Bucșoaia.

La fața locului au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului și cei ai Detașamentelor Câmpulung Moldovenesc, Suceava și Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii, cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat o clădire a unei pensiuni turistice și mansarda unei case de locuit, cu pericol de propagare la un adăpost de animale, corp comun cu locuința. Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere la numărul unic de urgență 112, iar propagarea flăcărilor a fost favorizată de cantitatea mare de materiale de construcții din lemn.

Incendiul a fost lichidat la ora 7.30.

Au ars clădirea pensiunii turistice, P+1, și un foișor din lemn, pe o suprafață totală de aproximativ 170 de metri pătrați, aparatură electrocasnică, materiale textile, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie din PVC și altele. De asemenea, au ars mansarda și acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 130 de metri pătrați. S-au degradat învelitorile din tablă ale celor două clădiri, parterul locuinței, instalațiile sanitare și electrice, precum și acoperișul adăpostului de animale.

Cauza probabilă de izbucnirea incendiului a fost: foc deschis în spații închise.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat parterul casei de locuit și adăpostul de animale.

Adauga comentariu