Ponta era ”la poze” la sediul PSD acum patru zile. Azi Dîncu ne zice că nu renunță la ideea fuziunii cu Pro România, în ciuda poziției lui Ciolacu: ”O să încercăm în viitor”

În 12 noiembrie, în pline negocieri cu liberalii pentru formarea unui nou guvern de coaliție, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avuto întâlnire cu fostul lider al social-democraților, Victor Ponta, la sediul PSD din Kiseleff. Președintele Consiliului Politic al PSD, Vasile Dîncu, a fost întrebat dacă știe despre această întâlnire, în contextul în care Ponta s-a contrat în mai multe rânduri cu actualii șefi ai PSD.

Și ce ne-a răspuns, la Digi24, Vasile Dîncu? Că:

”Vă spun cum s-a întâmplat. Terminasem audierile în Comisia de Învățământ, eram cu Sorin Grindeanu. L-am sunat pe Marcel Ciolacu și acesta îmi zice: Sunt într-o situație…nu aveți cum să vă închipuiți. Sunt aici și cu Victor Ponta și cu Tudose (știți, ei sunt mari adversari). Și eu i-am răspuns: Faceți o poză, până venim noi…”.

Și s-a făcut.

Noi chiar credem că Victor Ponta a fost la PSD într-o chestiune personală. Să i se calculeze vechimea în partid, fiindu-i necesară la pensie...

 

Apoi, Vasile Dîncu aproape că s-a jurat că, odată ajuns la sediul partidului, Ponta fiind încă era acolo, nu au discutat chestiuni politice.

”Ponta a venit pentru o chestiune personală. N-am avut nicio discuție politică. Chiar l-am atenționat că-l așteaptă presa afară, dar a răspuns că el nu are ce să transmită presei, că nu mai face politică”, a spus Dîncu.

Aseară, la Profit News, Vasile Dîncu a fost întrebat dacă PSD va face o fuziune cu Pro România şi, în consecinţă, Ponta s-ar întoarce în PSD.

“Nu am stabilit aşa ceva, Victor Ponta a fost pentru o chestiune personală, nu am stabilit acest lucru, dar sunt posibile. Ideea mea a fost mereu să găsim să facem un pol de stânga, nu un singur partid de stanga mare, pentru că nu poţi să prinzi toată stânga. O să încercăm în viitor”, și-a nuanțat Dîncu afirmațiile anterioare.

Adică: deși Ponta nu mai face politică, ideea lui Dîncu este să găsească cum să facă un pol de stânga... Deci, acum patru zile, n-au discutat chestiuni politice. Că Ponta nu mai face politică... CAPISCI?I

În luna februarie, Dîncu declara că PSD îşi propune înfiinţarea unei „platforme” de stânga care să reunească în jurul său formaţiunile din această zonă politică, inclusiv Pro România, fără a proceda la absorbţii de partide mici, ci PSD având rolul de „dirijor” al stângii politice. El afirma că „foarte mulţi” dintre cei care plecat din PSD către Pro România revin în partid, subliniind că şi PSD şi Pro România au pierdut de pe urma faptului că cele două formaţiuni nu s-au aliat la alegerile de anul trecut.
Liderul PSD Marcel Ciolacu spunea atunci că Pro România nu este partid de stânga.

”Simplul fapt ca scheletul Pro Romania a fost facut de oameni care au plecat din PSD nu inseamna ca Pro Romania s-a legitimat ca partid de stanga”, a declarat Marcel Ciolacu

Adauga comentariu