Povestea celui mai vechi bodyguard activ din Suceava

Bogdan – Lucian Galanton, născut în anul 1979, în municipiul Suceava, el este cel mai vechi bodyguard dintre cei activi în acest domeniu, practicând acest lucru de 18 ani.

Acesta a absolvit, în anul 1998, actualul Liceu cu Program Sportiv Suceava, la profilul lupte. Bogdan l-a avut diriginte pe profesorul Topârjan Constantin.

„Dirigintele meu a fost regretatul profesor Tapîrjan Constantin. Lupte am făcut și cu Valerică Gherasim, mi-a fost un foarte bun profesor.”

Înainte de a fi soldat, suceveanul a plecat din țară pentru a lucra în construcție

În anul 1998, când Bogdan a terminat liceul, a plecat pentru prima dată din țară, pe cont propriu.

„În perioada în care am mers în Grecia era destul de greu să pleci din țară, nu ca acum când te urci în autocar și ai plecat. M-am pornit spre Grecia cu gândul că voi lucra în construcții, dar am ajuns să lucrez la un depozit de bere. Încărcam navete de bere în camione, cu motostivuitorul sau la mână, pe urmă puneam prelata, legam centurile, mergeam în cursă cu șoferul și când ajungeam la destinație descărcam navetele acelea, de asemenea ori cu motostivuitorul, ori la mână.

Aveam 18 ani atunci, eram un copil. Acasă situația financiară era bună, aș fi putut să stau acasă, dar mie mi-a plăcut să învăț lucruri noi și să lucrez pentru a face bani. Voiam să mă simt folositor, nu să stau să mă întrețină părinții.”

Militarizarea a început-o la Bacău

Din anul 2000 până în anul 2001, Bogdan a făcut armata. El a făcut armata la Bacău, pentru patru luni, iar pe urmă a făcut la Transport Feroviar la gara din Burdujeni, municipiul Suceava.

„Voiam să fac armata la Bacău deoarece era Centrul Jandarmeriei acolo. În perioada armatei în Bacău, îmi plăcea foarte mult defilarea, fiind destul de grea. Deoarece eu sunt o fire migăloasă și vreau să fac totul perfect, plus faptul că îmi placea extrem de mult, am tras de mine pentru a fi bun la defilare, având 100 de kilograme. Cine a făcut armata știe ce înseamnă pregătirile pentru jurământ și mânuirea armei. Eu aveam armă cu pat fix. Când se făceau liniile pentru jurăminte, eu am fost băgat în prima linie deoarece nu mulți prindeau pasul. La defilare am fost băgat tot în prima linie. Mi-a plăcut foarte mult. Îmi aduc aminte când purtam hainele de jandarm, eram foarte mândru.”

Bodyguard-ului de 130 de kilograme și plin de tatuaje i s-a făcut pe mâini pielea de găină în timp ce povestea cum se cânta imnul României în armată. În fiecare dimineață ieșeau sute de jaci (așa li se spuneau jandarmilor pe atunci) și soldați cântau imnul.

Când avea vreo 20 de ani, a făcut parte din plutonul mobil, în Suceava.

Bogdan era un soldat căruia îi plăcea ceea ce face

În perioada armatei, acesta era unul dintre soldații exemplari. Din armată a început să respecte uniformele, fie ele de armată, paznic, polițist sau orice altă uniformă.

„Îmi plăcea în armată să fac totul așa cum trebuie. Erau mulți soldați care erau acolo doar să fie, fumau, beau și așteptau să termine armata.

Mie și ca bodyguard mi se pare foarte urât să fumezi cât timp ești în echipament. Atât timp cât îmbraci o uniformă, mie mi se pare foarte urât să fumezi, să bei, să stai tolănit pe canapele sau să mănânci semințe. Ca bodyguard când îmi era sete și beam un suc, pe ascuns îl beam. Pe urmă lăsam sticla deoparte, nu stăteam cu ea în mână. Cât timp porți o uniformă, un echipament, fie de medic, jandarm, polițist, pompier, paznic, uniforma aia trebuie respectată, deoarece nu respecți doar niște haine, ci și pe tine ca om. Așa sunt eu și așa gândesc eu.”

De la soldat la agent de pază

Imediat după terminarea armatei, Bogdan s-a angajat la FGM, o firmă de pază din Suceava. La această firmă a lucrat câteva luni, deoarece s-a desființat din cauza unor neînțelegeri ale administratorilor.

„După ce s-a despărțit FGM-ul, m-am angajat la EKIPA, iar pe urmă m-am dus la RPG, unde am lucrat trei sau patru ani. La RPG era Liviu Covalschi, el m-a chemat acolo. După ce nu am mai lucrat la RPG pe intervenții, am colaborat cu aceștia, mai exact îmi ofereau contracte să păzesc anumite persoane, atât oameni politici cât și persoane care considerau că se simt mai în siguranță angajând o gardă de corp.”

Primul pas ca gardă de corp în străinătate, făcut în Malaezia

Prietenul său și fost coleg la RPG, i-a dat oportunitatea lui Bogdan de a fi gardă de corp pentru un om important din Malaezia.

Liviu Covalschi, cunoscut sub numele de Keno în Asia, în timp ce se afla în Malaezia, m-a căutat și mi-a propus să fiu gardă de corp pentru un malaezian foarte bogat. Astfel am ajuns să îl păzesc pe acel malaezian care este în top 15 milionari ai Malaeziei. Când nu îl protejam pe malaezian, îl protejam pe Liviu și pe soția lui. Liviu era responsabil de administrarea unui club de-al malaezianului, deoarece l-a considerat o persoană de  încredere.”

Om de pază în mai multe țări

Bogdan a păzit casa unei persoane în Spania, la cel mai luxos camping de pe Costa Brava.

În străinătate acesta a lucrat ca și bodyguard la un club doar în Italia, o singură dată. În rest, suceveanul a păzit cluburi doar din țară.

Românul a protejat persoane în Malaezia, Anglia, Turcia, Thailanda, Ucraina și nu numai.

„În Turcia chiar vara trecută am fost pentru 10 zile. Atunci eram șase gărzi de corp și trebuia să păzim 11 persoane, o familie întreagă. A fost o misiune grea. Dintre cele 11 persoane, mulți erau copii. Noi trebuia să îi protejăm pe toți, dar în același timp copiii nu trebuiau să își dea seama că noi suntem acolo pentru că ei s-ar putea afla în pericol. Dacă copiii ar fi știut că stau șase persoane mereu cu ei și membrii familiei lor pentru că ar putea fi atacați, ar fi putut suferi traume psihice sau să fie influențați negativ. Era greu faptul că trebuia să avem grijă de copiii respectivi, să îi ducem dintr-o parte în alta și în același timp să fim atenți în jurul nostru dar să ne comportăm și cu cei mici în așa fel încât să își poate trăi copilăria normal.”

„În Anglia am păzit niște arabi, pe perioada unei sărbători de ale lor. Respectiva sărbătoare a ținut vreo 10 zile. Acelor arabi le era frică să nu fie atacați de cei de la ISIS, deoarece aceștia nu erau de acord cu ISIS. Arabii pe care îi păzeam erau foarte bogați, foarte mulți bani s-au cheltuit pentru sărbătoarea respectivă. Îi protejam când se rugau la moschee și în restul activităților lor pe care le desfășurau în timpul acelor zile. Pe perioada sărbătorii, noi ,cei care le eram gărzi de corp, eram câțiva din Suceava, dar și din alte orașe ale României.”

Un thailandez, deosebit de darnic cu oamenii nevoiași, a avut nevoie de protecție pentru a nu fi „sugrumat” din recunoștință, în brațele semenilor săi

„Am fost gardă de corp și pentru un thailandez care era printre cei mai bogați din Thailanda. Acel om nu dădea impresia că este bogat. El dacă era văzut pe stradă, era văzut pe un scuter, nu atrăgea atenția deloc. Acesta nu avea nevoie de gardă de corp pentru că ar fi avut dușmani. El era un om foarte bun la suflet, era stilul lui Becali, cumpăra oamenilor săraci case, le dădea bani pentru operații și îi ajuta cum putea. Lumea când îl vedea voia să îl atingă, nicidecum să îi facă rău cineva.

Eu și cu colegul meu trebuia să îl păzim pe thailandez, pentru a nu năpusti pe el oamenii care îl adorau. Practic îl păzeam de niște oameni care îl iubeau.

Îți dai seama ce ar însemna ca sute sau mii de oameni să vrea să te atingă? La sfârșitul zilei eram și eu și colegul meu zgâriați pe mâini, deoarece era foarte multă de lume care voia să îl atingă pe thailandez. Eram zgâriați deoarece lumea se împingea și din cauza agitației și cum noi încercam să păstrăm o distanță între thailandez și lume, aceștia se agățau de hainele noastre și de mâinile noastre. Lumea voia să îl atingă deoarece pentru ei era ca un zeu, era omul care îi ajuta. A fost o experieță frumoasă, nicidecum nu a fost o misiune cum mă așteptam eu, crezând că cineva îi va vrea răul persoanei pe care trebuia să o păzesc.”

Galanton ne-a putut spune câteva nume câtorva persoane pe care le-a avut sub protecția sa

Saxobeat, Alex Mica, X-treme Brothers, soția prim-ministrului Malaeziei sunt câteva nume, a căror gardă de corp a fost și pe care le-a putut menționa Bogdan.

„În această meserie nu mi se pare în regulă să te lauzi cu numele celor pe care i-ai protejat. Pot spune că într-una dintre dăți am protejat o persoană importantă, dar cei din jurul acestuia aveau impresia că sunt garda de corp a altei persoane aflate în împrejurime.”

Ucraina poate fi următoarea țară în care o persoană va fi protejată de către Bogdan

„Recent am fost contactat să merg în Ucraina pentru a proteja pe un om cu bani. Nu știu ce afaceri are persoana respectivă acolo, nu știu de ce îi trebuie gardă de corp. Dar m-a contactat și mi-a spus că m-ar vrea pe mine ca gardă de corp pentru el.”

Suceveanul a fost „recrutat” chiar și cu ajutorul Facebook-ului

Bogdan a primit misiuni în care urma a fi gardă de corp, atât din recomandări de la om la om, cât și de pe Facebook.

„Nu mă așteptam să fiu chemat ca gardă de corp, fiind găsit pe Facebook. Sunt persoane care au vrut să le fiu gardă de corp pentru că au văzut cu ajutorul Facebook-ului cu ce mă ocup. Știindu-se faptul că am fost gardă de corp în Malaezia, Turcia, Tailanda, unde riscul este ridicat, am fost recomandat de multe ori. În țările respective este foarte frumos, poți vedea și la televizor și pe internet cât de frumos este peisajul, dar sunt țări cu risc foarte mare.”

Gardă de corp pentru persoane care nu au avut niciodată așa ceva

Suceveanul a fost gardă de corp pentru oameni care nu au mai fost păzite niciodată și care nu știau ce înseamnă să fii păzit de un bodyguard.

„Acestora trebuia să le explicăm că dacă simțim un pericol, păi în acel moment trebuie să îl facem să dispară.  Le-am explicat că nu trebuie să se abată de la planul nostru pentru că au uitat ceva în mașină, în casă sau pentru alte motive. Noi, gărzile de corp i-am spus că trebuie să facă cum spunem, pentru că noi îl protejăm, nu face ceea ce vrea, cum vrea, chiar dacă el ne plătește. Până la urmă este viața lui în pericol iar noi suntem angajați să îl apărăm.”

Omul Bogdan – Lucian Galanton

În cele 130 de kilograme și multe tatuaje, se află un om respectuos și civilizat care poate surprinde pe oricine cu modul său de socializare și modul său de a privi lucrurile. Ne-am obișnuit să generalizăm orice foarte ușor și să ne dăm cu părerea despre o persoană pe care nu o cunoaștem personal. Ne facem impresia despre cineva doar din auzite sau văzând niște poze. Ne-am bătut în cuie pe pereții minții ideea că oamenii tatuați sunt dracul întruchipat, dar nu ne analizăm personal.

„La noi în țară, am observat pe pielea mea, că ești foarte repede catalogat ca fiind un om rău dacă ai tatuaje. Chiar dacă am fost bodyguard, la un club sau al unei persoane, nu am rezolvat problemele cu violența, ci cu vorba bună. Multe persoane mi-au spus că și-au schimbat prima impresie despre mine după ce am vorbit, deoarece credeau că fiind tatuat sunt om rău. Mie mi-a plăcut să respect legea, am visat carieră militară, dar din diferite motive și fel și fel de piedici mă chinui pentru împlinirea acestui obiectiv.”

Secretul unei gărzi de corp eficiente, în opinia lui Bogdan – Lucian Galanton

Bogdan este de părere că secretul unei gărzi de corp nu este doar fizicul, ci modul de lucru. Suceveanul consideră că o gardă de corp eficientă trebuie să fie atentă în permanență, să vadă tot, să bănuiască ce se poate întâmpla și să fie pregătită pentru orice situație.

„Faptul că garda de corp are 130 de kilograme și e plin de tatuaje, nu înseamnă că <vai toată lumea moare>, mai tare atragi atenția. Ceea ce contează la o gardă de corp este să știe să își protejeze subiectul pe care trebuie să îl apere. Subiect spun eu persoanelor care plătesc pentru a avea bodyguard.

Eu merg după următorul exemplu, un SPP-ist poate salva viața unui demnitar cu un simplu gest, cel de a deschide la momentul potrivit o servietă care este antiglonț. Gestul propriu-zis poate părea un simplu gest banal, dar acel gest poate salva o viață. Aceste gesturi pot fi mult mai benefice decât de a scoate o armă și de a provoca haos. Problemele trebuie rezolvate cât mai subtil fără a observa restul lumii că a fost sau este un pericol. Asta înseamnă pentru mine un bodyguard, nu urlete, înjurături, bătaie și cine mai știe ce.

Se crede că dacă ești mare ești bun de paznic, dar nu este așa. Dacă arăți bine, ai mușchi și unui subiect îi place de tine cum arăți, este alt ceva, dar nu e literă de lege. Degeaba ai un fizic mare dacă nu știi să păzești subiectul, garda de corp nu doar însoțește pe cineva pentru a îi intimida potențialii dușmani. Sunt băieți din Suceava, care sunt mici de statură și vreau să spun că lucrează la niște oameni foarte importanți din lumea asta. Unii subiecți vor persoane mari pentru că merg după ideea că <ia uite ce bodyguard am lângă mine>. Majoritatea subiecților își aleg gărzile de corp pentru ceea ce știu să facă, iar pe urmă pentru cum arată.

Nici o misiune, în care sunt gardă de corp, nu seamănă cu alta, toate sunt diferite. Fiecare misiune pentru mine este o provocare și învăț câte ceva din fiecare.”

Secretul unui paznic de club eficient, în opinia lui Bogdan – Lucian Galanton

„Forța și violența nu înseamnă pază. Consider că 99% din pază se bazează pe psihologie. Un paznic bun trebuie să știe să vorbească cu omul, să îl citească și să își dea seama de ce ar fi în stare persoana respectivă, chiar dacă ea este beată sau trează și nervoasă. Nu mușchii contează cel mai mult. Pentru un paznic nu este o realizare să bată unu, doi, trei sau cine știe câți clienți. În meseria asta trebuie adoptat un mod mai elegant de a rezolva problemele, din vorbe trebuie calmată situația. Restul clienților nu trebuie să vadă că un paznic rezolvă problemele prin bătaie. Plus că dacă bodyguard-ul începe să se bată cu un client care face probleme, se pot speria restul clienților. Trebuie rezolvat totul cât mai civilizat.

Este adevărat că sunt cazuri în care violența nu poate fi evitată, de exemplu când vine cineva direct pus pe tine, atunci trebuie să te aperi. Dar în rest, atât timp cât scandalagiul nu lovește pe nimeni, paznicul trebuie să rezolve problema din vorbe.

Dacă am eu 130 de kilograme, sunt sportiv și vine o persoană, care nu mi se pare o amenințare și mă înjură, nu rezolv problema dându-i două palme, ci vorbind.

În meseria asta trebuie să știi să improvizezi pe moment, pentru a face totul bine și omul să te mai caute când simte că are nevoie de pază.”

Atât munca de gardă de corp, cât și cea de paznic este bazată pe niște reguli

„Sunt anumite protocoale și în meseria asta. Dacă cuiva îi place meseria asta și vrea s-o facă cum trebuie, învăță acele protocoale și le respectă. Eu consider că nici o meserie nu se poate învăța și face bine dacă este făcută doar pentru bani. Dacă o meserie nu e pe placul practicantului, persoana respectivă automat v-a spune că e grea meseria.”

Bodyguarzii își fac dușmani inevitabil

„Inevitabil în meseria asta îți faci mulți dușmani. De exemplu dacă o persoană face scandal într-un local și tu îl dai afară, automat el nu o să te vadă bine, doar dacă are puțin creier și se gândește că <Da, am greșit, am fost dat afară frumos, nu m-a bătut, nu m-a înjurat>. Dar majoritate scandalagiilor dați afară de către paznici, nu pun problema de ce au fost dați afară din respectivul loc. Eu cred că vreo 90% din oamenii pe care i-am dat afară din localuri, până în acest moment, mă văd bine, restul de 10% poartă dușmănie pe mine. E inevitabil să nu îți faci dușmani.”

De când este bodyguard, Bogdan a câștigat experiență și în alte domenii

De-a lungul timpului Bogdan – Lucian Galanton a fost șofer pe TIR în Italia, dar și șofer pe tractor în România.

„Ce este drept, tractorul pe care am lucrat era destul de nou, nu era ceva bătrânesc. Îmi place să muncesc orice, pentru că învăț ceva din orice experiență.

Îmi place să fac singur treaba la mine acasă și la țară. Adică instalația sanitară, instalația electrică, betoane, și nu numai, absolut la tot mă bag să fac pentru mine. Nu mă dau înlături de la nimic, de la nicio muncă. Nu sunt genul să sun instalatorul când se întâmplă ceva, mai întâi încerc eu să rezolv problema, dacă chiar nu mă descurc, abia atunci cer ajutor. Nu iau lucrări la casele altora, dar acasă la mine, la țară, îmi place să fac eu totul.

Am aceeași mașină de aproximativ 12 ani. De atunci am vopsit-o de trei ori integral. Eu am desfăcut-o, eu am mătuit-o, eu am pregătit-o izolând-o înainte de vopsit, să o asamblez înapoi, doar când trebuie vopsită apelez la cineva.

Când trebuie să montez ceva pe mașină, îmi montez singur, îmi place să îmi bat capul gândindu-mă cum trebuie puse piesele. Nu sunt nici pe departe vreun expert, dar îmi place să fac singur chestiile de genul.”

„Nu mi se pare o rușine să faci bani muncind”

„Veneam odată de la sală, după ce am făcut picioare, iar un vecin care își renova apartamentul era jos în față scării cu mai multe materiale. El m-a întrebat dacă nu știu niște băieți care să îl ajute să care materialele respective până în casă și mi-a spus că le-ar da 100 de lei. În jumătate de oră l-am ajutat pe om să ducă totul în casă. Nu sunt genul să spun că <vezi domne eu merg în misiuni și fac nu știu câți bani, nu mă uit la 100 de lei>. Sunt bani munciți cinstit, de ce să mă dau înlături, nu e o rușine. Munca nu mi se pare înjositoare, muncesc orice.

Într-o zi m-am dus cu un băiat la Iași să văruim o casă. Eu de fire sunt migălos, eu trebuie să fac totul cât mai bine, până la cele mai mici detalii. Mă vedea lumea de acolo și vorbeau între ei că <ăla e mare și tatuat și dă cu var>, aceasta fiind dovada faptului că dacă cineva e mare și tatuat este considerat că nu muncește.”

Seriozitatea, bunul simț și caracterul sunt lucrurile de bază pentru orice

Bogdan consideră că toate realizările sale sunt datorită seriozității sale și respectului pe care l-a oferit. El este de părere că în viață caracterul, educația și nu numai, sunt mai importante poate decât școala.

„Secretul succesului nu cred că este doar școala. Bunul simț și caracterul consider că fac mai mult decât școlile absolvite cinstit sau cu pile. Sunt multe persoane care au absolvit o facultate sau mai multe, dar caracterul lor lasă de dorit.”

Suceveanul este modest în ceea ce privește cariera sa sportivă

Bogdan nu se laudă cu cariera sa sportivă deoarece consideră că sunt alte persoane care au avut și au rezultate mult mai multe și mai bune decât el.

„Nu mi se pare corect să mă laud cu cariera sportivă, atâta timp cât știu că sunt multe alte persoane cu rezultate mult peste ale mele și de care nu s-a vorbit. Am un prieten în Italia care are zeci de medalii și nu a vorbit nimeni despre el.”

Tainele gărzii de corp le-a învățat singur

Galanton a învățat meseria aceasta în timp, din ceea ce a văzut. El nu a făcut o școală specială unde să învețe exact ce și cum se face. Uitându-se pe internet sau la televizor, a analizat ceea ce fac gărzile de corp cu experință. Din toate, el a tras câte o învățătură.

„Orice poate învăța câte ceva în acest mod. În România acum, recent, au început să apară școli de bodyguarzi, nu erau așa ceva când am început eu. Înainte te puteai angaja pe intervenții având stagiul militar, dacă nu erai agent de pază și atât. Nu te învăța nimeni să fii gardă de corp. Tot ce înseamnă close protection, adică gardă de corp am învățat din mers, nu am învățat la vreun curs. Am văzut în filme ce face o gardă de corp când urcă subiectul în mașină, cum acoperă unghiul să nu fie împușcat dintr-o anumită parte, chestiile astea și multe altele le-am învățat din filme și din ce am căutat pe internet. O gardă de corp trebuie să știe ce are de făcut în tot felul de condiții, nu e bătut în cuie tot ceea ce urmează să se petreacă. De exemplu dacă subiectul urcă pe altă parte a mașinii decât cea la care te aștepți, ca gardă de corp, trebuie să îți schimbi planurile făcute înainte. Există un protocol care trebuie respectat și aplicat în tot felul de circumstanțe.”

Bogdan – Lucian Galanton încă visează la o carieră militară

„Chiar dacă, ca parte financiară, se câștigă mai bine fiind gardă de corp, dar mie îmi place milităria. Eu îmi doresc o carieră militară, 99% + 1% mi-aș dori la poliție, la interveții. Dacă nu va fi, mi-aș dori ori la jandarmerie, armată, sau alt ceva. Având și stagiul militar cred că ar fi un avantaj. Tinerii de acum nu mi se par foarte atrași de militărie, fiind mult mai delăsători. Nu mă pot lăuda că am tras cu multe arme, am tras doar cu pistolul mitralieră și cu cel Carpați.”

El a încercat să dea la poliție prin încadrări directe, dar concursul s-a anulat.

„Tatuajele mi-au plăcut mereu, dar nu mi-am făcut, decât după ce s-a anulat concursul pentru încadrări directe. Știam că nu aș fi admis la poliție dacă am tatuaje la vedere. După ce s-a anulat respectivul concurs, nu se mai știa când va fi următoarea încadrare directă din sursă externă, astfel m-am hotărât să mă tatuez. Atunci mi-am spus <Voi vedea ce va fi>.”

 „Degeaba faci tot posibiul să ai bani mulți, dacă atunci când ieși pe stradă lumea te huiduie sau se ferește de tine”

Suceveanul pune foarte mare preț pe mulțumirea persoanei care îl plătește pentru munca depusă. El este satisfăcut să știe că oamenii îl respectă pentru că se ține de cuvânt, serioss și civilizat în muncă.

„Nu sunt genul de om care să lucrez pentru a lua banii la final și să nu îi pese dacă omul care mă plătește este mulțumit pentru munca mea. Dacă un om mă plătește și pe urmă spune altora <dă-l încolo că e neserios>, m-ar afecta mult personal și bineînțeles că aș pierde și din recomandări.”

Satisfacția de a fi salutat de oameni străini și de a schimba vreo două cuvinte cu ei

Bogdan este fericit când îl salută persoane pe care le-a ajutat, care l-au ajutat sau pur și simplu persoane care îl cunosc din vedere.

„Când merg de acasă până la sală, nu există să nu mă întâlnesc cu cel puțin un om, care să mă cunoască și să mă salute. Mă simt mulțumit cu mine însumi când văd că sunt oameni necunoscuți care mă respectă. Mă simt de asemenea foarte bine, când mă întâlnesc cu persoane care au făcut probleme când erau sub influența băuturilor alcoolice, iar eu le-am calmat doar prin vorbe sau le-am dat afară din anumite locuri fără violență. Multe persoane m-au salutat pe stradă și mi-au mulțumit pentru că nu am fost violent cu ei când erau beți și și-au cerut scuze dacă mi-au vorbit urât, astfel de lucruri pot spune că mă hrănesc. Este adevărat că sunt și persoane care nu pot înțelege că le-am dat afară din localuri pentru că îi deranjau pe ceilalți clienți, dar aici contează și nivelul fiecăruia.

Un fin de al meu m-a uimit când mi-a spus odată cum i-a închis gura unui băiat care spunea de mine că am aceeași mașină de ani de zile. Băiatul respectiv era învățat cu bani, avea un X6 și mai îngâmfat din fire, nu știu de ce l-ar fi interesat pe el. Atunci finul meu i-a închis gură spunându-i <nașul meu dacă merge până în centru și cu un Golf III, îl salută câțiva oameni, tu degeaba ai X6 dacă nu te știe nimeni>.”

„Muncesc pentru banii mei, nu îmi permit să îi cheltui aiurea”

Suceveanul își gestionează banii cu cap, nelăfăindu-se prin restaurante de fițe.

„Eu muncesc pentru banii mei, dacă ești afacerist, patron, poate vin altfel banii. Dar eu banii mi-i muncesc. Nu îmi fac veacul prin baruri și restaurante scumpe să sparg bani, atâta timp cât cu banii aceia pot face ceva pentru familie și pentru casă. Nevasta mea lucrează și ea normal. Nu ne aruncăm să cheltuim banii.

O dată pe an mergem în vacanță în Turcia, e scump, dar strângând și economisind, ne permitem să mergem. Mai mult mergem pentru copil.”

Bogdan nu este de acord cu ideea de a merge în vacanță fără copilul său.

„Dacă mergem undeva și eu și soția, îl luăm și pe băiat cu noi. Suntem o familie, e copilul nostru.”

Comentarii

Zet

17.02.2019 12:52

Am avut șansa să stau o perioada de timp alături de avem om.
Prin multele lucruri care m-a învățat, cel mai important, mi-a arătat că nu ai nimic dacă nu muncești, și dacă nu știi să fii OM.
Multa sănătate tie și familiei tale, Galanton!

GNA

17.02.2019 14:05

Am fost si voi fi mereu mandra ca existi.

GNA

17.02.2019 14:10
Am fost si voi fi mereu mandra ca existi.

Alex

19.02.2019 00:53

greu sa intri in politie si/sau jandarmerie cu cazierul existent.

Adauga comentariu