Povestea minorei trimise la „produs” în Italia, chiar de către fratele său, proxenet

La începutul acestui an, carabinierii italieni au reuşit să destructureze o reţea de proxeneţi români, majoritatea originari din judeţul Suceava. Bărbaţii obligau tinere, unele minore, să practice prostituţia pe străzile din Torino. Anchetatorii au aflat faptul că unul dintre proxeneţi şi-a pus propria soră, în vârstă de 15 ani, să se prostitueze în Italia.

Inculpații din acest dosar, 11 la număr, sunt acuzați pentru că, din anul 2010 până în anul prezent, au dus în Italia, „la produs” mai multe fete. Acestora li se promitea că vor lucra ca și chelnerițe, babysitter sau că vor avea grijă de bătrâni. Deîndată ce ajungeau în Italia, acestea erau obligate să se prostitueze. Tinerele care refuzau să facă ceea ce le spuneau proxeneții, erau bătute și violate.

În dosar, procurorii au adaugat infracțiunile de exploatare a prostituției, inclusiv a minorilor, loviri sau alte violențe, amenințare și viol.

O minoră, în vârstă de 15 ani, a fost obligată să-și „vândă trupul” pe străzile din localitatea Orbassano, din periferia orașului Torino. Adolescenta a fost adusă la „muncă”, în Italia, chiar de către fratele ei, care i-a spus că i-a găsit un post de babysitter și va trebui să aibă grijă doar de un copil. Aceasta a fost trimisă pe stradă chiar din a două zi după ce a ajuns în Italia.

Fata se trage dintr-o familie săracă din România și a ajuns pe teritoriul italian la începutul lunii februarie a anului 2015. Fratele său s-a ocupat să îi falsifice actele pentru a putea s-o scoată din țară, pentru că aceasta era minoră. Minora a fost obligată să se prostitueze la stradă, primind din partea proxeneților doar haine și prezervative. Banii pe care adolescenta îi „muncea” mergeau în totalitate în buzunarele proxeneților. Deoarece fata nu știa limba italiană, unul dintre „șefi” negocia tarifele cu clienții, păzind-o în același timp.

La un moment dat, adolescenta a reușit să o sune pe mama sa, care muncea în Portugalia, și-a i-a povestit ceea ce se petrece. Femeia a luat legătura cu un apropiat care locuia în Torino, iar acesta a ajuns la minoră. Bărbatul a dus-o de urgență la prima secție de poliție, un tânăra a povestit suferința prin care a trecut. După declarații, aceasta fost preluată de serviciile sociale din Italia, fiind trimisă pe urmă la mama sa.

Cei care trebuiau să dea socoteală în faţa judecătorilor italieni sunt Constantin Ciuhan zis „Costică” (42 de ani), din Suceava, Camelia Ciobanu zisă „Cami” (32 de ani), din Suceava, Zamfir Alexandru Ciobanu alias „Maus” (25 de ani), din Suceava, Ioan Căpăţână zis Alin (38 de ani), Marius Alin Pop (26 de ani), din Suceava, Petrică Cusai (37 de ani), Olimpiu Toader (28 de ani), din Arad, Ion Strugari poreclit „Blondu” (32 de ani), din Iaşi, Silviu Alexandrescu zis „Radu” (33 de ani), din Drobeta Turnu Severin, Miodrag Andrei Tănăsin (26 de ani) şi Ionuţ Agache (30 de ani).

Din această „brigadă de proxeneți” face parte și Ștefan – Daniel Căciulan (23 de ani), din municipiul Suceava. Acesta a ajuns în arestul IPJ Suceava, în urmă cu două zile,la data de 15 decembrie 2018.

O dată cu Căciulan au fost reținuți mai mulți membrii ai „brigăzii de proxeneți”, printre care Alexandru – Ciobanu Zamfir, Constantin Ciuhan, Nicolae Duduman, Dumitru Popescu și iubita sa Maricica Dumău.

sursa foto: ziarelive.ro

Adauga comentariu