Prefectul Sucevei anunță că va fi alături de cele peste 600 de persoane care vor rămâne fără locuri de muncă în urma restrângerii activității de la Schweighofer

După ce s-a aflat faptul că o parte din operațiunile fabricii HS Timber Productions (fost Holzindustrie Schweighofer) din Rădăuți și întreaga activitate din cadrul fabricii de panouri din lemn masiv din Siret vor fi întrerupte începând cu 30 martie 2022, prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan, a anunțat faptul că va fi alături de cele circa 650 de persoane care vor rămâne fără locuri de muncă.

În urma deciziilor vizând fabrica din Rădăuți, 339 de persoane își vor pierde locurile de muncă, iar în cazul fabricii din Siret, 295 de persoane vor fi în aceeași situație.

 

Prefectul Sucevei a anunțat că AJOFM Suceava va contacta angajatorii din județ și pe cei relevanți la nivel național în vederea identificării unor locuri de muncă vacante compatibile cu meseriile persoanelor care vor fi disponibilizate.

„Din discuțiile pe care le-am purtat până la acest moment, a reieșit că decizia de reorganizare a activității celor două sucursale are la bază, în primul rând, rațiuni economice și de context la nivel de comerț internațional, pe care nu le putem comenta.  Ceea ce ne preocupă în mod deosebit este impactul social și economic al acestei decizii, cu atât mai mult cu cât numărul de salariați ce vor fi disponibilizați este foarte mare raportat la economia celor două comunități. Din acest motiv am solicitat sprijinul și implicarea directă a primarilor celor două localități, domnul Adrian POPOIU și domnul Bogdan LOGHIN, absolut necesare desfășurării activităților întreprinse de AJOFM Suceava, potrivit calendarului stabilit, în cele două comunități. La acest moment, urmare a demersurilor inițiate avem primele răspunsuri oficiale, prin care doi mari angajatori, unul din județul Suceava, unul la nivel național, și-au exprimat intenția de recrutare de forță de muncă calificată și personal necalificat, fiind în discuție 15, respectiv 250 locuri de muncă. Vom face publică oferta prin intermediul  AJOFM Suceava, și vom oferi tot sprijinul instituțional pentru desfășurarea de campanii de recrutare de personal.

Vă asigur că voi întreprinde toate demersurile legale, în limita atribuțiilor care îmi sunt conferite prin lege, pentru ca salariații care își vor pierde locurile de muncă să fie sprijiniți sub o formă sau alta”, a transmis Alexandru Moldovan.

Adauga comentariu