Prefectul Sucevei a trimis un echipaj de jandarmi la Aeroportul Suceava pentru a-i descuraja pe cetățenii nevaccinați care îi înjură și îi scuipă pe angajații DSP Suceava

După ce s-a făcut public faptul că angajații DSP Suceava de la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava sunt înjurați și scuipați de către cetățenii care se întorc din străinătate și nu vor să stea în carantină, prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan, a solicitat Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava să trimită un echipaj în zona de triaj a aeroportului pentru a descuraja umilirea salariaților DSP.

„Având în vedere actualul context epidemiologic, și ținând cont de afluxul mare de cetățeni români care au sosit/vor sosi în țară în următoarele zile pentru a petrece sărbătorile de iarnă dar care, în lipsa unui vaccin anti COVID – 19 sau a unui test RT - PCR negativ vor trebui supuși măsurii carantinării, prefectul județului a convocat la sediul Aeroportului <Ștefan cel Mare> o ședință operativă de lucru, la care au mai participat directorul executiv și specialiști din cadrul DSP Suceava, inspectorul șef al ISU Suceava, cadre din structura poliției de frontieră și poliției transporturi și conducerea aeroportului.

Din analizele și discuțiile purtate au reieșit următoarele aspecte:

În condițiile creșterii de la o zi la alta a numărului de pasageri care sosesc pe aeroport, presiunea pe funcționarii care parcurg procedurile legale la intrarea în țară este din ce în ce mai mare. Chiar și în condițiile unei scheme de personal subdimensionate față de situația existentă la acest moment, s-a reușit în data de 22.12.2021, pentru cursa aeriană Luton – Suceava, procesarea operațiunilor în punctul de frontieră într-un timp de aprox. 50 minute;
Reprezentanții DSP din punctul de triaj sunt supuși, uneori, unui tratament umilitor, fiind agresați verbal și în câteva situații extreme, chiar scuipați de către cetățenii cărora le-a fost impusă măsura carantinării.
Fluxurile de pasageri în cadrul spațiilor aeroportului sunt optimizate, în măsura în care configurația actuală a spațiilor existente o permite”, a transmis Prefectura Suceava.

De asemenea, Alexandru Moldovan a transmis următorul mesaj: 

„Respectăm opțiunea fiecărui cetățean de a nu se vaccina sau testa. Nu înseamnă că, personal, o și încurajez…. În același timp, cetățenii aflați în această situație trebuie să fie conștienți că și-au asumat și consecințele care decurg din legislația actuală. Dar nu pot fi de acord sub nici o formă cu manifestările care trec mult peste limita bunului simț, cu atât mai mult cu cât sunt îndreptate împotriva unor funcționari ai statului roman aflați în exercițiul funcțiunii. Asigur toți sucevenii care se întorc acasă în aceste zile că vom adopta toate măsurile posibile, în limitele cadrului legal existent, astfel încât formalitățile desfășurate în punctele de trecere a frontierei să se desfășoare cât mai rapid posibil.”

Adauga comentariu