Prefectura Suceava a găsit vinovații pentru batjocura suferită de zecile de aspiranți la obținerea permisului de conducere. Oamenii au stat degeaba în frig din cauza „caracatiței” de la Permise

După ce în această dimineață zeci de persoane, care trebuiau să susțină proba de traseu pentru obținerea permisului de conducere, au fost lăsate să dârdâie în frig degeaba în curtea fabricii de sticlă de pe strada Traian Vuia, din municipiul Suceava, Prefectura Suceava a anunțat care este motivul batjocurii și ce se va alege de traseul acestora.

Mai jos aveți la dispoziție comunicatul de presă al Prefecturii Suceava, venit după mai bine de opt ore de așteptare.

„Dat fiind situația prezentă de la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, subprefectul județului Daniel Prorociuc, coodonatorul serviciului, face următoarele precizări:

  • fosta conducere a SPCRPIV Suceava a informat lucrătorii serviciului că în data de luni, 4 ianuarie 2021, nu sunt persoane programate pentru susținerea examenului la proba practică.
  • în data de 4 ianuarie 2021, doi din cei patru examinatori existenți în cadrul serviciului au anunțat că intră în concediu medical, cei 70 de candidații (60 pentru cat. B și 10 pentru profesioniști) neputând fi atribuiți celor doi examinatori rămași, fiind mult peste capaciatea de examinare a acestora.
  • facem precizarea că examinarea unui candidat pentru cat. B durează min. 25 de minute și minim 45 de min. pentru categoriile C, C+E și D.

Totodată evidențiem faptul că Instituția Prefectului Județul Suceava, în vederea asigurării desfășurării în bune condiții a activității Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, a făcut toate demersurile instituționale pentru acoperirea deficitului de personal existent.

În acest sens, a fost solicitat Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, un număr de 6 polițiști pentru asigurarea continuității activității de examinare la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Începând cu data de miercuri, 6 ianuarie 2021, va fi delegat un polițist din cadrul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București, pentru a sprijini activitatea serviciului, urmând a fi identificați și alți examinatori în vederea asigurării continuității activității.

Vă  informăm că prin ordin al prefectului s-a suspendat activitatea pentru examinarea la proba practică a candidaților care erau programați în data de 4 ianuarie 2021 în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava. Persoanele programate în data de 4 ianuarie, urmează să fie reprogramate pentru zilele de 9-10 ianuarie 2021. De asemenea, s-a dispus suspendarea în perioada 5 - 8 ianuarie a examinărilor pentru categoriile A,  C, C+E și D. Precizăm că în situația în care în zilele de 5-8 ianuarie 2021 vor exista persoane care nu vor putea fi examinate, aceastea vor fi reprogramate ulterior.

Pe această cale, ne exprimăm regretul pentru disconfortul cetățenilor în raport cu activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava și îi asigurăm că vom continua să întreprindem toate demersurile instutuționale în vederea normalizării activității.”


O nouă probă pentru viitorii șoferi suceveni, înaintea „orașului”. Zeci de persoane au fost lăsate în frig degeaba


Adauga comentariu