Prefectura Suceava a început recepția celei de a două tranșe de pachete alimentare pentru persoane defavorizate, din acest an

Instituția Prefectului Județul Suceava a început recepția celei de a doua trașe din acest an de pachete alimente, acordate din fonduri externe nerambursabile, ca urmare a derulării Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate. La nivelul județului Suceava vor fi recepționate un număr de 60.922 de pachete de alimente pentru beneficiarii eligibili din județul nostru.

Pachetele alimentare distribuite conțin: făină albă de grâu (5buc. X 1kg.), mălai (4 buc. X 1kg.), paste făinoase (2buc. X 400g), ulei (4buc. X 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g).

Astăzi au fost recepționate pachetele din localitățile Boroaia, Drăgușeni, Bogdănești, Râșca, Vadu Moldovei, Liteni, Fântâna Mare, Baia, Dolhești, Forâști, Dolhasca și Preutești.

Facem precizarea că prin programul POAD, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, finanțat de către Uniunea Europeană prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și coordonat la nivelul județului Suceava prin Instituția Prefectului, până acum doar în acest an au fost alocate județului nostru un număr de 243.688 de pachete (alimente și igienă) în sumă totală de aproximativ 22.000.000 de lei.

Beneficiarii acestor pachete, așa cum sunt definiții în conținutul ordonanței de urgență 84/2020, sunt:

- Familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare

- Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Adauga comentariu