PREMIERĂ NAȚIONALĂ. O suceveancă infectată cu coronavirus a născut patru bebeluși la Spitalul „Elena Doamna” din Iași

La data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi a rezolvat un caz în premieră pentru România, cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă, se arată în Ziarul de Iași. Pacienta în cauză este din județul Suceava.

Pacienta prezenta infecţie cu coronavirus, cu trombocitopenie, cât şi defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anestezişti şi neonatologi au extras prin operaţie cezariană patru copii de sex masculin cu greutăţi între 1.400 şi 1.800 de grame, care s-au adaptat bine la viaţa extrauterină.

Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor patru fii, pentru care avea deja pregătite numele. Personalul medical transmite felicitări şi multă sănătate întregii familii.

„Este un caz foarte rar şi ne bucură că este un caz reuşit. Din punct de vedere medical, cazul este unul de literatură de specialitate - sunt foarte puţine cazuri de naşteri de cvadrupleţi din mame cu SARS-CoV-2. În momentul de faţă mama se recuperează după un efort de durată, fiind vorba despre o intervenţie care a durat mai multe ore. Sunt primii copii ai familiei, iar mama îşi pregătise inclusiv numele pentru fiecare. Am putea spune că este o mamă-eroină”, a precizat dr. Gabriel Martinescu, managerul Maternităţii Elena Doamna.

sursa material: www.ziaruldeiasi.ro

Adauga comentariu