Premierul Ludovic Orban habar nu are cum au ajuns aparatele RT-PCR în Spitalul Județean Suceava

În timpul conferinței de presă pe care a ținut-o premierul Ludovic Orban astăzi în una dintre parcările variantei ocolitoare a Sucevei, acesta a fost întrebat care a fost politica Guvernului la începutul epidemiei.

„Politica Guvernului să creștem capacitatea de testare de la 500-600, cât era capacitatea de testare la început de epidemie la o capacitatea de testare de peste 17.000. Inclusiv aici în Suceava am utilizat resurse foarte importante pentru a sprijini Suceava în perioada de criză a epidemiei”, a spus Ludovic Orban.

Pentru a pune accent pe ceea ce vrea să spună și pentru a părea credibil, Orban a ridicat puțin tonul.

În urma răspunsului politicianului, jurnalistul care i-a adresat întrebarea cu privire la politica Guvernului i-a spus premierului că nu datorită Guvernului a crescut capacitatea de testare la Spitalul Județean Suceava, ci datorită Primăriei, Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care au donat aparate RT-PCR.

După ce a auzit că jurnalistul a lăudat Primăria pentru o donație, Orban și-a adus aminte că primarul Ion Lungu este membru PNL. Politicianul s-a lăsat dus de val și s-a dat de gol că habar nu are care a fost situația de la Spitalul Județean Suceava.

„Foarte bine! Dar exista și înainte un aparat RT-PCR”, a spus Ludovid Orban.

 

Adauga comentariu