Preoții din județ sunt revoltați pentru că ÎPS Calinic le tulbură apele murdare? Un individ îi reproșează Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților că se ocupă de spionajul fețelor bisericești: „Sunt spionul Preasfintei Treimi, trimis de Dumnezeu”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se arată deschis comunicării cu cetățenii răspunzându-le la întrebări și la înștiințările cu privire la unele probleme. Pentru a ușura această comunicare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților publică zilnic mesaje între oameni și ÎPS Calinic pe site-ul eparhiei la rubrica „Răspunsul ierarhului”.

Un cetățean l-a acuzat pe Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților de faptul că a încetat din a mai sluji și a început să își spioneze subalternii.

MESAJUL CETĂȚEANULUI C.C.

„Înaltpreasfinţia Voastră, urmăresc cu mare interes activitatea Înaltpreasfinţiei Voastre şi apreciez foarte mult tot cea ce faceți. Am remarcat faptul că de ceva timp nu mai slujiți Sfânta Liturghie duminica şi în sărbători, ci faceți doar spionaj prin eparhie. Credeți că asta este cel mai important sau este o modalitate de a analiza parohiile din eparhia Înaltpreasfinţiei Voastre?! Vă mulțumesc! Cu respect!” 

RĂSPUNSUL ÎPS CALINIC

„Stimate domnule! Spionaj? Da, am putea spune şi aşa! Sunt spionul Preasfintei Treimi, trimis de Dumnezeu ca să văd, la faţa locului, cum îşi fac treaba copiii Lui. Interesant! În plus, vizitarea parohiilor, cel puţin o dată pe an, este o lucrare a episcopului, care face parte din fişa postului.

Doriţi să vă trimit Gramata? Pe la mănăstiri circulă o apoftegmă: <Monahul care face ascultare, Liturghie săvârşeşte>. Or, noi episcopii, monahi fiind, când facem ascultare de Sfântul Sinod, Liturghie săvârşim.

Ştiţi, <un domn> m-a acuzat cândva că de când am venit nu m-am întâlnit niciodată cu preoţii eparhiei. Greşit! Până în prezent m-am întâlnit cu peste 500 dintre ei, chiar în parohiile lor. Au mai rămas încă vreo 50 parohii <nespionate>, dar cu siguranţă nu vor fi trecute cu vederea. Doamne, ajută!”

Nu este exclus ca individul nemulțumit să fie de fapt un preot căruia i-au fost tulburate apele de odată cu numirea ÎPS Calinic la conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Câteva inițiative ale ÎPS Calinic care au încins spiritele preoților problematici din Suceava:

ÎPS Calinic și-a pus credincioșii și preoții în cap după ce le-a tulburat apele slujitorilor bisericii care cer taxe pentru înmormântări: „Are acum motive să pornească un alt <asalt> împotriva preoților”

ÎPS Calinic îi avertizează pe preoți să nu se implice în traficul de țigări și lemn

ÎPS Calinic susține că nu există taxă pentru înmormântare: „Fiecare oferă, cât poate, după posibilități”

Slujitorii bisericii urmează a se lepăda de taxele pentru înmormântări? ÎPS Calinic a fost informat care sunt prețurile percepute de unii preoți, dascăli și pălămari

Testări cu etilotestul la o mănăstire din Suceava, după ce o femeie s-a plâns de faptul că deseori soțul său vine beat de la lăcașul de cult: „Până a lucra la mănăstire consuma alcool aproximativ o dată la doi ani”


 

 

Adauga comentariu