Preoții din Suceava percep în continuare taxe pentru înmormântări și pentru trasul clopotelor: „Știți că toate astea duc la a vedea Biserica ca pe o afacere și practic totul este pentru bani?”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se arată deschis comunicării cu cetățenii răspunzându-le la întrebări și la înștiințările cu privire la unele probleme. Pentru a ușura această comunicare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților publică zilnic mesaje între oameni și ÎPS Calinic pe site-ul eparhiei la rubrica „Răspunsul ierarhului”.

O femeie dintr-un sat din județul Suceava l-a informat pe ÎPS Calinic despre faptul că preotul din localitatea sa percepe taxe pentru înmormântări și pentru trasul clopotelor.

MESAJUL CETĂȚENCEI R.B.

„Vreau să vă întreb ceva; este normal ca la o înmormântare să se perceapă taxă de … de lei? În sumă sunt incluse trasul clopotelor și înmormântarea, însă țineți cont că este într-un sat, cu majoritatea locuitorilor pensionari de CAP. Pentru un Prohod de 1/7 ani se cer … de lei. Parcă se tot zice că nu se percep taxe, că rămâne la alegerea fiecăruia cât și cum dă.

Știți că toate astea duc la a vedea Biserica ca pe o afacere și practic totul este pentru bani?

A, și bine înțeles, toate fără chitanță.”

RĂSPUNSUL ÎPS CALINIC

„Doamne, ajută! Stimată doamnă, vă rog să-mi trimiteți numele parohiei, pentru a verifica cele semnalate de dumneavoastră și să vă pot da astfel un răspuns pertinent. Vă mulțumesc!”

Adauga comentariu