Preotul Alexandru Argatu, de la mănăstirea Boroaia, și-a pierdut viața după ce s-a răsturnat cu mașina în afara unui drum din județul Bacău

Ieri, 11 august 2020, un bărbat în vârstă de 75 de ani, din județul Suceava, a murit după ce s-a răsturnat cu autoturismul într-un lan de porumb pe raza localității Onișcani din județul Bacău.

„Un bărbat de 75 de ani din județul Suceava a intrat cu mașina într-un stâlp iar, ulterior, s-a răsturnat într-un lan cu porumb aflat pe partea dreaptă a carosabilului. Nu se cunoaște cauza accidentului, soldat cu decesul șoferului”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Cătălina Păduraru pentru Mediafax.

În momentul accidentului bărbatul se afla singur în autoturism.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Bărbatul în vârstă de 75 de ani este Alexandru Argatu, preot la mănăstirea Boroaia. Mașina bărbatului s-ar fi lovit de un stâlp, iar pe urmă s-ar fi răsturnat în afara drumului.

Părintele Alexandru Argatu este unul dintre cei cinci copii ai vestitului duhovnic Ilarion Argatu (cele două fete au devenit preotese și cei trei băieți preoți). Acesta a scris mai multe cărţi, atât mărturii despre viaţa tatălui său, dar şi sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat. „Minuni săvârşite de către părintele Ilarion Argatu în viaţă, din mormânt şi după dezgropare“ este o altă carte pe care a editat-o, conform svnews.ro.

Părintele Alexandru Argatu este cunoscut şi pentru că a finalizat frumoasa biserică de la Boroaia, judeţul Suceava, a cărei construcţie fusese începută de tatăl său, cu eforturi foarte mari. La această biserică a şi fost înmormântat arhimandritul Ilarion Argatu, pentru ca în mai 2006, după împlinirea a șapte ani de la moartea sa, trupul duhovnicului să fie dezgropat după datină și să se descopere că este aproape intact, deși sicriul putrezise în totalitate.

sursa: svnews.ro

sursa foto: fanatik.ro

Adauga comentariu