Preotul paroh de la Biserica ortodoxă „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Siret a fost trimis în judecată după ce a lovit mortal cu mașina un pieton

Ioan Colban, preotul paroh de la Parohia ortodoxă „Sf. Constantin și Elena” din Siret, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

La data de 20 mai 2019, în jurul orei 10.45, Ioan Colban (54 de ani), din orașul Siret, în timp ce conducea autoturismul Volvo, pe E 85, pe raza comunei Grănicești, s-a apropiat mult prea mult de marginea drumului, ocazie cu care l-a acroșat violent pe Ioan B. (61 de ani), localnic, bărbatul fiind aruncat pe podețul din fața unei case. În urma impactului, pietonul a suferit leziuni grave, fiind declarat decedat la fața locului.

Preotul Ioan Colban a motivat că a întors capul spre una dintre portierele din spate ale mașinii deoarece a avut impresia că ar fi deschisă, de aceea a pătruns pe acostament și a lovit pietonul. Din primele verificări a reieșit că bărbatul decedat se deplasa regulamentar.

Ioan Colban a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Rădăuți.

Adauga comentariu