Prima amendă pentru nerespectarea utilizării corecte a ghenelor de gunoi

Astăzi, o firmă a fost amendată cu suma de 2000 de lei pentru că a aruncat gunoaiele rămase în urma unei construcții sau a unei revonări, la tomberoanele destinate colectării selective. Atât tomberonul negru, cât și cel galben au fost umplute cu vârf cu astfel de gunoaie. Ce nu a intrat în buncăr, a fost aruncat lângă tomberoane. În scările de blocuri, din municipiul Suceava, se afla afișe care au scopul de a ajuta sucevenii să se informeze despre cum se folosesc corect tomberoanele.

Viceprimarul Lucian Harșovschi s-a dus personal și a informat persoana care umplut ghenele cu materiale de construcții. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook câteva poze cu gunoaiele respective. 

„Așa nu! Din nefericire așa înțeleg unii, în cazul de față o persoană juridică, să depoziteze deșeurile rezultate din construcții/amenajări.Am fost personal la fața locului și vă informez că promptitudinea colegilor mei de la Direcția Ecologizare și Poliția Locală a dus la identificarea societății și la sancționarea acesteia cu 2000 de lei.Sper ca astfel de exemple să fie tot mai rare în perioada următoare și colectarea selectivă/depozitarea conformă a deșeurilor să fie o prioritate pentru noi toți”, a adăugat Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei, la descrierea pozelor postate.

sursa foto: Facebook/ Lucian Harșovschi

Comentarii

Cristi Chihaia

09.12.2018 10:56

Ce as mai vrea sa vad reportaj de genu "Diasil amendata de primărie ca nu a ridicat gunoiul..." domnul vice ne tot îndeamnă sa sunam la primărie... Sunam, vine mașina eventual, și cam atât... Dar dacă este sâmbăta unde sunam?

Adauga comentariu