Primăria Dornești construiește un trotuar de circa 150 de metri cu peste 64.500 de euro, preț fără TVA. Valoarea unui metru de trotuar trece de 2.000 de lei

Conform SEAP, Primăria comunei Dornești, din județul Suceava, a atribuit direct un contract în valoare de 319.126,62 de lei (64.847,32 euro), fără TVA, pentru „Construire trotuare in comuna Dornesti, judetul Suceava (Pod Pasarela)”.

Descrierea achiziției este următoarea: „Lucrarile se vor executa conform listelor de cantitati si a caietelor de sarcini din proiectul tehnic, pentru obiectivul de investitie: Construire trotuare in comuna Dornesti, judetul Suceava (Pod Pasarela)”.

Se pare că în baza acestui contract urmează a fi construit un trotuar cu o lungime de circa 150 de metri, conform informării pe care a făcut-o primarul comunei Dornești, Gheorghe Luța, presei locale.

Trotuarele vor fi construite de către SC Rual Infracon SRL, din municipiul Suceava, firmă care are ca obiect de activitate preponderent „lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor”.

Așadar, prețul unui metru de trotuar ar fi de circa 2.127,5 lei, fără TVA. Cu alte cuvinte, prețul construirii unui metru de trotuar este aproape cât salariul minim brut, care de la începutul anului 2021 este de 2.300 de lei.

Informațiile au fost preluate de pe SEAP.

IMAGINEA ESTE INFORMATIVĂ. FOTOGRAFIA NU A FOST REALIZATĂ ÎN DORNEȘTI.

sursa foto: realitateadeolt.net

Adauga comentariu