Primăria Fălticeni a actualizat regulile din localitate. Persoanele care hrănesc animalele fără stăpân riscă amenzi de până la 1.000 de lei

Primăria Fălticeni a actualizat regulamentul pentru stabilirea normelor de bună gospodărire în localitate, se arată în cotidianul Ziarul de pe Net.

„Regulamentul are ca scop folosirea în condiţii de siguranţă a constructiilor, echipamentelor si instalatiilor, convietuirea socială coroborată cu menţinerea ordinii şi liniştii publice, salubrizarea si protecţia mediului inconjurator, utilizarea domeniului public si privat, circulatia/utilizarea drumurilor publice, desfășurarea corespunzătoarea a activității de comerț, cât și aplicarea sancţiunilor necesare bunei desfăşurări a activităţilor în diferite locaţii”, susține inspectorul superior Adrian Grigoraș de la Serviciul Administrativ-Control-Achiziții.

Cele mai interesante actualizări ale regulamentului:

  • Aruncarea sau abandonarea, atât pe domeniul public, cât și pe cel privat al municipiului de pliante, broșuri, tipărituri, fly-ere publicitare și nedepunerea lor în căsuțele postale ale scărilor de bloc sau ale caselor se sancționează cu 5.000 – 10.000 lei atât pentru persoane fizice, cât și juridice.
  • Hrănirea animalelor sau păsărilor fără stăpân, precum și aruncarea pe domeniul public și pe cel privat al municipiului de recipiente de hrană sau a alimentelor de orice fel în scopul de a hrăni animalele sau păsările fără stăpân se amendează cu 400 lei – 1.000 lei (persoane fizice) și 1.100 lei – 2.000 lei (persoane juridice).
  • Parcarea autovehiculelor pe spațiul verde se sanctionează cu 300 lei – 1.000 lei, respectiv 600 lei – 1.000 lei, parcarea autovehiculelor în alt mod decât cel prevăzut de marcajele sau indicatoarele rutiere cu 400 lei – 1.500 lei, iar parcarea autovehiculelor sau autoutilitarelor destinate transportului de mărfuri mai mare de 3,5 tone în parcările publice cu 400 lei – 1.500 lei, respectiv 600 lei – 2.000 lei.

 

Adauga comentariu