Primăria Horodniceni a cumpărat cu peste 20.000 de lei 120 de steaguri de la niște țigani care se ocupă cu fierul vechi

Primăria comunei Horodniceni a achiziționat 120 de steaguri în schimbul sumei de 18.000 de lei plus TVA. Contractul a fost atribuit prin încredințare directă către un PFA din județul Neamț.

Pe SEAP se arată că autoritățile locale din Horodniceni doreau să achiziționeze 120 de steaguri tricolor și european cu catarg și suport din țeavă și montaj. Primăria din Horodniceni s-a înțeles rapid cu PFA Stănescu Margareta din localitatea Piatra Neamț, județul Neamț, care urmează să furnizeze 120 de steaguri. Un astfel de steag costă 150 de lei, Primăria Horodniceni având de plătit 18.000 de lei (3.862,74 de euro) fără TVA.

Am încercat să luăm legătura cu primarul comunei Horodniceni, Neculai Florea, însă acesta nu a putut fi de găsit. Am reușit să dăm de viceprimarul Constantin Neamțu, care ne-a explicat în limitele posibile cum stă treaba.

„Le vom amplasa pe raza comunei, care are o suprafață destul de întinsă. Dacă așa a comandat primarul...”, a precizat Constantin Neamțu.

Pentru a afla cine este furnizorul celor 120 de steaguri a căror valoare depășește 20.000 de lei am sunat la numărul de telefon afișat pe SEAP. Un domn ne-a explicat că persoana ce deține PFA Stănescu Margareta provine dintr-o familie de rromi ce se ocupă cu comercializarea fierului vechi și care nu ar avea nicio treabă cu fabricarea steagurilor.

„Își ținea SEAP-ul la noi. Sunt niște țigani, care se ocupă cu fiare, cu de-astea”, ne-a explicat bărbatul respectiv.

Probabil organele competente ar trebui să facă unele verificări pentru a se stabili cum s-a încheiat contractul dintre Primăria comunei Horodniceni și PFA Stănescu Margareta.   

Sursa foto: www.pravdiko.mk, www. sicap-prod.e-licitatie.ro.

Comentarii

Aura nica

19.11.2018 18:38

D primar a mai făcut afaceri din acestea cu țiganii aceștia cu ani în urmă. Au făcut scrânciobe pt parcul de copii și au amplasat și în curtea școlilor.
Sunt dedesubturi care ascund ceva? Bani ....ascund.

MIHAI MIHAI

21.11.2018 10:36

Tigani de-ai lui, felicitari si consilierilor care au aprobat hotia.

Adauga comentariu