Primăria Moara a alocat peste 244.000 de lei pentru curățarea comunei

Comuna Moara, din județul Suceava, este formată din satele: Bulai, Frumoasa, Groapa Vlădichii, Liteni, Moara Carp, Moara Nica, Vornicenii Mari și Vornicenii Mici. Conform recensământului efectuat în anul 2011, populația comunei era de 4.384 de locuitori, cu 55 de locuitori mai mult față de recensământul din anul 2002.

Majoritatea locuitorilor sunt români (92,91%), cu o minoritate de polonezi (3,24%). Pentru 3,79% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.

Primarul comunei Moara este Eduard Ferdinand Dziminschi, de la PSD. Acesta a fost ales în anul 2016.

Conform SEAP, Primăria comunei Moara a alocat societății Ritmic Com SRL suma de 133.920 de lei pentru „servicii de colectare și transport deșeuri menajere și reciclabile” și 110.400 de lei pentru „depozitare deșeuri menajere nepericuloase”. 

133.920 de lei pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere și reciclabile

Primăria a plătit societății menționate suma de 133.920 de lei (28.226,37  euro) pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere și reciclabile de pe raza comunei Moara.

Acțiunea se împarte în două repere, anume „colectare și transport deșeuri reciclabile” și „colectare și transport deșeuri municipale nepericuloase”.

Primul reper este descris în felul următor: „Servicii de colectare și transport a deșeurilor reciclabile, fracții colectate separat. Se consideră fracții colectate separat deșeurile care au un grad de impuritate de maxim 25% din cantitatea colectată”. Pentru acest reper se plătește suma de 34.560 de lei.

Al doilea reper este descris în felul următor: „Servicii de colectare și transport deșeuri menajere și stradale, doar pe raza județului Suceava. Prețul specificat este pe tonă. NOTA 1: prețul este valabil pentru distanțe de maxim 20 km/sens.” Pentru acest reper se plătește suma de 99.360 de lei.

110.400 de lei pentru depozitarea deșeurilor menajere nepericuloase

Primăria a plătit societății Ritmic Com SRL suma de 110.400 de lei (23.269,05 euro) pentru depozitarea deșeurilor menajere nepericuloase.

Această acțiune este descrisă în felul următor: „serviciul de depozitare deșeuri menajere și nepericuloase pe platforma de stocare temporara a deșeurilor nepericuloase apartinand SC RITMIC COM SRL și autorizată de Agenția pentru Protecția Mediului Suceava. Valoarea contribuției pentru economie circulară pentru deșeurile municipale destinate a fi eliminate prin depozitare este de 30 lei/tonă (10,50 lei/mc) (nu este inclusă în tarif).”.

Ofertele au fost postate pe SEAP la data de 11 februarie 2019.

Ritmic Com SRL

Societatea Ritmic Com SRL este administrată de către Costel Corneanu. Asociații societății sunt Maria Corneanu și Costel Corneanu.

Obiectul de activitate al aceste societăți este „recuperarea materialelor reciclabile sortate”.

Societatea se ocupă cu:

-transformarea deșeurilor metalice și nemetalice și a resturilor de articole din metal, în materie primă secundară;

-strivirea mecanică a deșeurilor metalice;

-comprimarea mecanică a pieselor mari din fier;

-fragmentarea deșeurilor metalice;

-recuperarea metalelor din deșeurile fotografice;

-recuperarea cauciucului;

-sortarea și peletizarea materialelor plastice în scopul producerii de materii prime secundare;

-zdrobirea, curățarea și sortarea sticlei și a resturilor provenite din demolări;

-prelucrarea uleiurilor și grăsimilor de gătit folosite;

-prelucrarea altor deșeuri de alimente, băuturi, tutun și altele;

În anul 2017, Ritmic Com SRL avea 91 de angajați, cu 18 mai mulți decât în anul 2016. Ritmic Com SRL este înființată de aproximativ 19 ani.

sursa foto: www.monitorulsv.ro, suceavanews.ro

 

Adauga comentariu