Primăria orașului „smart” Suceava a început campania „Parchează unde vrei”? Angajații lui Lungu își lasă mașinile unde au chef, fără rețineri

Zilele trecute, cotidianul Ziar de Suceava a publicat articolul intitulat „Primăria Suceava îi sprijină pe șoferii indolenți care parchează pe trecerile de pietoni și în intersecțiile din municipiul reședință de județ. Conducerea orașului nu pare a fi impresionată de evenimentele rutiere produse din această cauză”.

Astăzi, vă vom arăta ce exemplu oferă Primăria Sucevei oamenilor de rând, simplilor contribuabili.

Se spune că cea mai simplă formă de educație este puterea exemplului. Așadar putem înțelege ce își doresc cu adevărat mai marii unității adminitrative locale de la oameni. Se pare că își doresc ca cei din urmă să sfideze legislația rutieră și să se pună în pericol unii pe alții, așa cum o fac bugetarii.

În această dimineață, în intersecția străzii Stațiunii cu strada Victoriei, fix locul despre care s-a discutat în articolul sus-menționat, una din mașinile Primăriei Suceava a fost parcată la câțiva centimetri de o trecere de pietoni și câțiva pași de o intersecție. Mai exact mașina Primăriei a fost parcată pe un loc ce ar trebui lăsat liber pentru siguranța șoferilor și a pietonilor. În imagine se poate observa și o mașină parcată în bătaie de joc în intersecție.

Vă amintim faptul că în luna februarie, în intersecția străzi Strațiunii cu strada Victoriei, un copil de șapte ani a fost lovit de o mașină chiar pe trecerea de pietoni. În acest caz, cel mai probabil, cel puțin un autoturism era parcat pe respectiva trecere de pietoni, fapt ce ar fi îngreunat foarte mult vizibilitatea șoferului. În urma acestui eveniment polițiștii locali au semănat câteva sancțiuni în parbrizele mașinilor lăsate anapoda. Unde sunt acum polițiștii locali, când ar trebui să fie darnici și cu colegii lor?

În urma acelui accident nimic nu s-a schimbat, cu excepția faptului că au fost montate indicatoare cu ”STOP”. Acele indicatoare sunt absolut inutile, având în vedere faptul că, pentru a se asigura corespunzător din partea stângă și din partea dreaptă, șoferul trebuie să pătrundă aproape complet în intersecție.

Ca dovadă a inutilității acelor indicatoare stau toate tamponările ce au avut loc în aceste intersecții de la montarea marcajelor cu ”STOP” și până astăzi.

Având în vedere faptul că autoritățile prezintă un interes fals asupra siguranței cetățenilor, și acesta doar după ce au loc evenimente grave, putem înțelege faptul că, de la primar și până la polițiștii locali, toți susțin evenimentele rutiere neplăcute, fie că este vorba despre o mașină avariată, o persoană lovită sau una omorâtă.

Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:

  • în locul unde este instalat indicatorul "Trecere pentru pietoni" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea;
  • în intersecţii, inclusiv cele cu sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 5 m de colţul intersecţiei;

Aceeași mașină, altă parcare în bătaie de joc

Aceeași mașină a Primăriei Suceava a mai fost surprinsă parcată anapoda prin orașul administrat de Ion Lungu (continuați să dați scroll pentru a vedea în ce feluri a fost parcată și mașina edilului în trecut). În vara anului 2021, Ziar de Suceava a publicat articolul intitulat „O mașină a Primăriei Suceava a fost parcată anapoda cu mai bine de jumătate din vehicul în stradă. Gheorghe Nedea îi cere Poliției Locale să-l amendeze pe șofer: „Tupeu de funcționar public din cadrul Primăriei Suceava”.

Primarul cum parchează?

Ce așteptări am putea avea de la angajații Primăriei Suceava în ceea ce privește modul de a-și parca mașinile, atâta timp cât șeful lor, Ion Lungu, le-a arătat care sunt beneficiile de a lucra în cadrul Primăriei Suceava? Vă amintim cum, mașina primarului a fost parcată în bătaie de joc în centrul Sucevei, de mai multe ori. Deși acesta le spune cetățenilor să parcheze în parcările subterane, tocmai el preferă să parcheze anapoda în loc să facă parcheze regulamentar.

Mașina primarului Ion Lungu a fost parcată ilegal pe pietonalul de deasupra parcării subterane din Suceava, ce zace goală de câteva luni bune

Primarul Ion Lungu și-a lăsat mașina în drum, în centrul Sucevei, la doi pași de parcarea subterană goală


Adauga comentariu